Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/7/2024 03:53:45Επισκέπτες Online: 627


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Γνωριμία με τους Αρχαίους Έλληνες Θεούς στα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
10-07-2024
Γνωριμία με τους Αρχαίους Έλληνες Θεούς στα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
 

Μια Μαγευτική Εκπαιδευτική Εμπειρία για τους μαθητές μας!

Μεγάλη Επιτυχία για το Follow the Bee project των ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

Πληροφορίες για το Follow the Bee project εδώ

Στην εκπαιδευτική ενότητα "Γνωριμία με τους Αρχαίους Έλληνες Θεούς" στο πλαίσιο του Follow the Bee Project οι μαθητές και μαθήτριες των Manoloudi Language Schools είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία που τους έφερε πιο κοντά στους μύθους και τις προσωπικότητες των Θεών του Ολύμπου.

Η γλώσσα που χρησιμοποιήσαμε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες ήταν η Ελληνική ενώ παράλληλα γινόταν αντιστοίχιση αυτών των λέξεων και εκφράσεων στην Αγγλική Γλώσσα.

Τραγούδι και Μαγεία

Το μάθημα ξεκίνησε με ένα ζωντανό τραγούδι στα ελληνικά, που στην ουσία αφηγούνταν τις περιπέτειες των Αρχαίων Θεών της Ελλάδας και κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων. Στη συνέχεια, τα παιδιά άκουσαν μαγευτικές ιστορίες για τον Δία, την Ήρα, τον Ποσειδώνα, την Αθηνά, τον Ερμή και την Aρτεμις, ενώ διαδραστικές ερωτήσεις και ενθαρρυντικές δραστηριότητες τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τους Θεούς και τα σύμβολά τους.

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες με Ενθουσιασμό και Δημιουργικότητα

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και χαρούμενη. Μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά όχι μόνο διασκέδασαν αλλά και έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για τους αρχαίους Θεούς.

Guess the God Game - Μάντεψε τον Θεό ή τη Θεά

Οι μαθητές και μαθήτριες των Manoloudi Language Schools προσπαθούσαν να μαντέψουν τον Θεό ή τη Θεά με βάση τα σύμβολά του και τις περιγραφές, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη και τη μνήμη.

Create Your Own God Crown – Δημιούργησε τα δικά σου Θεϊκά αξεσουάρ

Μέσα από τη χειροτεχνία, κατασκεύασαν τα δικά τους στέμματα θεών, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους, την ικανότητα συγκέντρωσης και λεπτή κινητικότητα.

Pose Like a God - Περπάτησε σαν Θεός / Θεά

Τα παιδιά συμμετείχαν σε σωματικές δραστηριότητες, ποζάροντας σαν τους θεούς και διασκεδάζοντας, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν να εκφράζονται μέσω της κίνησης.

Storytelling - Αφήγηση Ιστοριών

Οι μαθητές και μαθήτριες των Manoloudi Language Schools μαγεύτηκαν από τις συναρπαστικές ιστορίες των θεών, ενώ συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και απαντήσεις, βελτιώνοντας την κατανόηση και την ακουστική τους ικανότητα.

Γέφυρα Παράδοσης και Σύγχρονης Εκπαίδευσης

Το Follow the Bee project αποδεικνύεται ξανά ως μια γέφυρα μεταξύ της παραδοσιακής και της σύγχρονης εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή την Βιωματική αυτή εμπειρία, τα παιδιά ανακάλυψαν τη χαρά της γνώσης, καλλιέργησαν την αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό, και ενίσχυσαν τις δεξιότητες της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.

Γλυκιά Υπενθύμιση Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στην καρδιά αυτού του προγράμματος βρίσκεται η επιθυμία μας να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, ανακαλύπτοντας τις ρίζες και τις αξίες της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με τρόπο διασκεδαστικό και ουσιαστικό.

Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα ήταν μια όμορφη υπενθύμιση της σημασίας της σύνδεσης με την πολιτιστική μας κληρονομιά και της σημασίας της βιωματικής μάθησης στην εκπαίδευση των νέων γενεών.

Στο τέλος του μαθήματος, κάθε μαθητής και μαθήτρια έλαβε ένα Booklet με ιστορίες, πληροφορίες και δραστηριότητες για τους Θεούς της Αρχαίας Ελλάδας, ενισχύοντας έτσι την αγάπη για την ιστορία και δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω μάθηση στο σπίτι με τους γονείς τους.

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του προγράμματος "Follow the Bee", που περιλαμβάνει τις ενότητες Pharaoh Era εδώMedieval Era εδώ και Ancient Greek Gods. Οι μαθητές και μαθήτριές μας έζησαν μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, ταξιδεύοντας μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό.

Τώρα, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο συναρπαστικό κεφάλαιο, γεμάτο νέες προκλήσεις και μαγικές στιγμές που θα εμπνεύσουν και θα ενθουσιάσουν και κυρίως να ευαισθητοποιήσουν κοινωνικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντικά τους μαθητές μας.

Manoloudi Language Schools

Αν θέλετε τα παιδιά σας να ζήσουν και αυτά τέτοιες μαγευτικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες, σας προτρέπουμε να τα εγγράψετε στα σχολεία μας. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Manoloudi Language Schools δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στα παιδιά σας μια εκπαίδευση γεμάτη έμπνευση, γνώση και αγάπη για την ξένη γλώσσα αλλά και μια πολυπολιτισμική αντίληψη του κόσμου στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας!

Ελάτε να μεγαλώσουμε μαζί την επόμενη γενιά επόμενη γενιά των γλωσσικών εξερευνητών. Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας σε ένα από τα σχολεία μας και δώστε τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα!

Πότε;

Κάθε Τρίτη στις 18:00 στο σχολείο μας στο Λαγκαδά, Πολυτεχνείου 8!

Πόσο κοστίζει;

Αυτό, λοιπόν, είναι το καλύτερο!!!

Το "Follow the Bee" Project διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ σε παιδιά ως και B junior class!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.manoloudi.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Βρείτε μας στα social media

Facebook : Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_schools

Tiktok : @manoloudilanguageschools

τηλέφωνο στο 6977007116 & 2394024142

email στο manoloudi1998@gmail.com

Online αίτηση εγγραφής : https://www.manoloudi.eu/eggrafi/

Χαρίστε στο παιδί σας την ευκαιρία να ξεχωρίσει!!! Χαρίστε στο παιδί σας εφόδια ζωής!

Keep Smiling!! Keep Shining!! The best is yet to come!!
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium