Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/8/2022 16:06:08
    Επισκέπτες Online: 447


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
27-09-2011
ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Μετά το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Του Πασχάλη Μητρακούδη


Τα αιτήματα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά δεν διαφέρουν και πολύ από τα αιτήματα των υπό κατάληψη σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα αυξητικές τάσεις.


Τα αιτήματα
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη βιβλίων και προσωπικού, αναφέροντας πως δεν έχουν δοθεί στη Γ’ Λυκείου ορισμένα βιβλία κατεύθυνσης και υπάρχουν κενά στα μαθήματα Γερμανικών και σχεδίου.
Ταυτόχρονα, διαμαρτύρονται για την αργοπορία των σχολικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα να φτάνουν με καθυστέρηση 15 λεπτών στο σχολείο, ενώ δήλωσαν πως οι μαθητές του τοπικού διαμερίσματος Ανάληψης δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα σχολικά λεωφορεία και αναγκάζονται να παίρνουν τα λεωφορεία της γραμμής. Παράλληλα, οι μαθητές ζητούν την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο σχολείο και την καλή συντήρηση του σχολείου.
Ο νέος διευθυντής του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά κ. Νίκος Χράντας ανέφερε στο lagadas.net σχετικά με το θέμα: «Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε εκλογή 15μελούς, ώστε να συνδιαλεγόμαστε με τους εκπροσώπους των παιδιών. Αρχειοθετήσαμε τα προβλήματα, ενημερώσαμε το Δήμο, όμως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η απαξίωση του σχολείου από την κοινωνία. Καθημερινά βλέπουμε να γράφουν συνθήματα στους τοίχους και ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο είναι γεμάτος σκουπίδια. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τα παιδιά να σεβαστούν το σχολείο, όταν η ίδια η κοινωνία το έχει απαξιώσει».


Προσπάθειες από το δήμο
Από την πλευρά του δήμου Λαγκαδά, επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ελισάβετ Κοτσώνη, η οποία ανέφερε στο lagadas.net: «Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την καλή λειτουργία του σχολείου, παρότι οι επιχορηγήσεις για τις σχολικές επιτροπές μειώθηκαν κατά 40% και υπάρχουν μεγάλα χρέη από τις προηγούμενες σχολικές επιτροπές. Πριν 10 μέρες μάλιστα προμηθεύσαμε το σχολείο με ανεμιστήρες για το πρόβλημα της ζέστης, ενώ εγκαίρως φροντίσαμε να προμηθευτούν τα παιδιά βιβλία και φωτοτυπίες».
 
Τέλος, να αναφέρουμε πως η κατάληψη θα λήξει το μεσημέρι της Τρίτης, με την διαβεβαίωση των παιδιών πως δεν θα υπάρξει καμία ζημιά στο σχολικό συγκρότημα.
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium