Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/4/2023 17:22:49

 Επισκέπτες Online: 618


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ «ΑΝΑΨΑΝ» ΦΩΤΙΕΣ
27-09-2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ «ΑΝΑΨΑΝ» ΦΩΤΙΕΣ

Με αρκετή ένταση και διαφωνίες μεταξύ του δημάρχου και μελών του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζομένων του Δήμου Λαγκαδά, η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Λαγκαδά δεν έλαβε τελικώς καμία απόφαση.  


Στο «κόκκινο» έφτασε η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης, η οποία συζήτησε για ένα και μόλις θέμα από τα έντεκα συνολικά.

Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πλήθος εργαζομένων του Δήμου Λαγκαδά βρέθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, προκειμένου να αντιδράσουν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά να παραχωρήσει τον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη - εργολάβο.Μέλη της επιτροπής διαβούλευσης
Ο δήμαρχος δήλωσε αδυναμία να εκτελέσει ο δήμος Λαγκαδά σωστά και ολοκληρωμένα την αποκομιδή των απορριμμάτων σε μία τόσο μεγάλη έκταση, τη στιγμή που το προσωπικό ελαττώθηκε από τα 180 άτομα σε 70. «Μου λείπουν 110 άτομα προσωπικό» δήλωσε και συμπλήρωσε πως η απόφαση για την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη ψηφίστηκε ήδη από το δημοτικό συμβούλιο. Μέλος της επιτροπής διαβούλευσης ανέφερε πως η γνωμοδότηση της επιτροπής διαβούλευσης θα έπρεπε να προηγούνταν της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.Βοήθεια από την ΠΟΕ - ΟΤΑ
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπερασπίστηκαν το γεγονός να παραμείνει η υπηρεσία καθαριότητας δημόσια και δήλωσαν πως θα βοηθήσουν ώστε να εγκριθεί η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο δήμο Λαγκαδά, κάνοντας παρέμβαση στο Υπουργείο ώστε να εγκριθεί κατ’ εξαίρεση άμεσα έκτακτο προσωπικό στο δήμο Λαγκαδά. Έξαλλου, ένα μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφερε πως στο δήμο Χαλκηδόνας η αποκομιδή καθαριότητας που ανέλαβε ιδιώτης στοιχίζει περισσότερο, απ’ ότι αν η υπηρεσία ανήκε στο δήμο.

Τελικώς, ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε πως τη Δευτέρα θα ετοιμάσει ένα έγγραφο προς το Υπουργείο για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού. «Αμα μου φέρουν 100 άτομα προσωπικό, θα ανακαλέσω την απόφαση μου» δήλωσε σε όλους.
Τα υπόλοιπα θέματα της επιτροπής διαβούλευσης θα συζητηθούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 18.00, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του δημάρχου.
 

Συνεδρίαση κάθε εξάμηνο (!)
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με το νόμο η επιτροπή διαβούλευσης οφείλει να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες. Παρ’ όλα αυτά η προηγούμενη (1η) συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε ακριβώς έξι μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 2011.


Πασχάλης ΜητρακούδηςΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium