Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/4/2023 10:02:36

 Επισκέπτες Online: 793


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
29-09-2011
ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Διορία δύο εβδομάδων, προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει τις προσλήψεις 100 και πλέον ατόμων που έχει ζητήσει για την υπηρεσία καθαριότητας, αποφάσισε να δώσει ο δήμος Λαγκαδά.


Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει έτοιμος να βγάλει στον αέρα διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο αναμένεται να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία που απειλούν με κατάληψη του δημαρχείου και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.


Στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Λαγκαδά για το επίμαχο θέμα επικράτησε ένταση και δημιουργήθηκαν αντιπαραθέσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και εργαζομένων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.


Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, όταν κλήθηκε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) να απαντήσει στο θέμα, δήλωσε πως έχει ζητήσει την έγκριση προσλήψεων προσωπικού για την καθαριότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Αν το υπουργείο κάνει δεκτό το αίτημά του, είπε, τότε ο δήμος θα αναβάλει τον διαγωνισμό. “Για μας η απόφαση της ιδιωτικοποίησης μοιάζει μονόδρομος, γιατί οι κάτοικοι του δήμου Λαγκαδά έχουν ανάγκη να ζουν σε μια καθαρή περιοχή”, υπογράμμισε ο δήμαρχος και σημείωσε πως η δημοτική αρχή δίνει περιθώριο δύο εβδομάδων για να γίνουν δεκτές οι προσλήψεις. “Διαφορετικά, το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα βγάλουμε στον αέρα τον διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη”, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.


Η απάντηση του δημάρχου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, αλλά ευελπιστούμε ότι θα επιμείνει στις προσλήψεις με κάθε τρόπο”, ανέφερε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης. Μάλιστα διεμήνυσε πως, αν η δημοτική αρχή προχωρήσει τελικά στον διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη, τότε οι εργαζόμενοι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Αρνητική στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας δηλώνει και η μείζονα αντιπολίτευση.Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "ΑΝΑΨΑΝ" ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium