Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:29:50Επισκέπτες Online: 539


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΝΕΟ LOGISTIC CENTER ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣΟΥΤΗ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙ
29-09-2011
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΝΕΟ LOGISTIC CENTER ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣΟΥΤΗ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙ

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες το νέο logistic center στο Καβαλάρι, τμήματα του οποίου έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία


Την επέκτασή της στην Στερεά Ελλάδα δρομολογεί η βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, που ολοκληρώνει στο τέλος Σεπτεμβρίου το νέο logistics center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Όπως δηλώνει στη Voria.gr o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μασούτης, Διαμαντής Μασούτης, ο κύκλος των εξαγορών δεν έχει κλείσει και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν συζητήσεις για την απόκτηση μικρών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Τo νέο logistic center, τμήματα του οποίου έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία καλύπτει επιφάνεια 58.000 τμ σε οικόπεδο 150 στρεμμάτων και το ύψος της επένδυσης ανήλθε περίπου στα 45 εκατ.ευρώ. Οι θέσεις εργασίας καλύφθηκαν με μεταφορά προσωπικού. Σύμφωνα με τον κ.Μασούτη, τα υπάρχοντα logistic center ως τώρα κάλυπταν οριακά την τροφοδοσία στα καταστήματα της εταιρείας. Με τη λειτουργία του νέου logistic center δίνεται η δυνατότητα τροφοδοσίας περισσότερων καταστημάτων ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας και μειώνεται το κόστος γιατί θα γίνονται περισσότερες παραδόσεις προϊόντων άμεσα από την κεντρική αποθήκη.

Η αλυσίδα Μασούτης αριθμεί σήμερα 215 καταστήματα λιανικής και 17 καταστήματα χονδρικής. Μέχρι το τέλος το 2011 προγραμματίζεται να ανοίξουν καταστήματα στην Καρδία, στον Τρίλοφο και στην Λάρισα, ενώ στα σχέδια της εταιρείας για το 2012 είναι να ανοίξουν καταστήματα στο Ασβεστοχώρι και στον Χορτιάτη. «Παράλληλα θα γίνουν συζητήσεις και για εξαγορά μικρών αλυσίδων και μπορεί να προκύψουν και άλλες ευκαιρίες για νέα καταστήματα», επισημαίνει o κ.Μασούτης.

Ήδη η Μασούτης έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει μεταφορά καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στην Β. Όλγας Θεσσαλονίκης και στον Βόλο. Στο Mediterranean Cosmos το Grand Μασούτης μετακόμισε από το χώρο των 4.500 τμ, που νοίκιαζε μέχρι πρότινος σε μικρότερο παρακείμενο κατάστημα 2.500 τμ(το οποίο φιλοξενούσε μέχρι πριν από λίγους μήνες το Fena Fresh) στον ίδιο όροφο.

Η διοίκηση της Μασούτης σημειώνει ότι η αλυσίδα έχει επηρεαστεί όπως όλοι από την κρίση, αλλά σε μικρό ποσοστό. «Αυτό το πέτυχε γιατί προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα δεδομένα μειώνοντας κατάλληλα τα λειτουργικά έξοδα και ταυτόχρονα αφουγκράστηκε τις ανάγκες των καταναλωτών και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πρόσφερε πολύ δυνατές προσφορές με αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου», αναφέρει.

Ετσι, το 2011 ο τζίρος της Μασούτης υπολογίζεται να αυξηθεί στα 700 εκατ.ευρώ έναντι 634,5 εκατ. ευρώ το 2010 και τα καθαρά κέρδη να ανέλθουν στα 16,5 εκατ.ευρώ από 15,3 εκατ.ευρώ. Το 2012 αναμένεται αύξηση του τζίρου στα 750 εκατ.ευρώ και των καθαρών κερδών περίπου στα 18 εκατ.ευρώ.


Της Αθανασίας Μπίδιου από τη voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium