Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/4/2024 17:24:20

Επισκέπτες Online: 631


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ κ. Γ. ΑΣΔΡΕΣ ΣΤΟ LAGADAS.NET
05-10-2011
Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ κ. Γ. ΑΣΔΡΕΣ ΣΤΟ LAGADAS.NET

Ο Συμπαραστάτης του δημότη Λαγκαδά και της επιχείρησης κ. Γιώργος Ασδρες μιλάει στο
lagadas.net για τις καταγγελίες που έχει δεχτεί τους οκτώ πρώτους μήνες της λειτουργίας του θεσμού και για τις προτάσεις που έχει υποβάλλει για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη. Δηλώνει πως έχει πολιτικές φιλοδοξίες και μοναδικό του κίνητρο είναι η διάθεση προσφοράς προς τους δημότες, αφού δεν λαμβάνει την αντιμισθία του από το δήμο για τη θέση αυτή.
 
Συνέντευξη στον Πασχάλη Μητρακούδη
 
 
Κ. Ασδρε, ως Συμπαραστάτης του Δημότη πόσες καταγγελίες έχετε λάβει έως τώρα και τι αφορούν;
 
«Οι καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο καταγγελλομένων υποθέσεων είναι περίπου τριάντα, αλλά οι προφορικές και οι τηλεφωνικές αναφορές είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε οι περισσότεροι δημότες πιστεύουν ότι μια επώνυμη καταγγελία θα έχει συνέπειες γι' αυτούς από τη Διοίκηση του Δήμου και έτσι αποφεύγουν την έγγραφη καταγγελία. Οι καταγγελίες αφορούν διάφορα θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας, διεκπεραίωσης πολεοδομικών υποθέσεων, παρατυπίες σχετικές με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άλλες τις οποίες θα αναφέρουμε στην ετήσια έκθεση στο τέλος του χρόνου.
Με την ευκαιρία της συζήτησης μας, κύριε Μητρακούδη, θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες μας ότι ο Δήμαρχος, που τελικά θα κληθεί να θεραπεύσει το παράπονο ή να ικανοποιήσει το αίτημα, επιζητεί να καταγγέλλονται τα προβλήματα που ανακύπτουν, για να επιλύονται ταχύτερα.».
 
 
Είναι αρκετά ενημερωμένοι οι πολίτες του Δήμου Λαγκαδά για την υπηρεσία του Συμπαραστάτη του Δημότη;
 
«Ο θεσμός του Συμπαραστάτη κατοχυρώθηκε νομοθετικά στη χώρα μας για πρώτη φορά με το νόμο 3852/2010. Είναι φυσικό οι πολίτες να μην είναι ενημερωμένοι επαρκώς γι' αυτόν τον θεσμό και φυσικά  δεν είναι ενημερωμένοι για τον σκοπό και τις αρμοδιότητες του. Για το λόγο αυτό και έχουμε εκδώσει ενημερωτικά φυλλάδια και προγραμματίζουμε ημερίδες ενημέρωσης στις μεγάλες δημοτικές ενότητες του δήμου Λαγκαδά. Θα ήθελα κύριε Μητρακούδη το lagadas.net να συμβάλλει προς αυτή τη κατεύθυνση για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών».
 
 
Παρότι υπήρξατε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη του κ. Αναστασιάδη, οι παρεμβάσεις σας πάντα είναι προς όφελος των δημοτών.
 
«Στις δημοτικές εκλογές του 2010 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Ιωάννη Αναστασιάδη γιατί πίστευα και πιστεύω στο τρίπτυχο ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, χωρίς να προσδοκώ πρακτικά ανταλλάγματα, γι' αυτό και δε λαμβάνω την αντιμισθία από το Δήμο Λαγκαδά. Τα χρήματα παραμένουν στο δήμο, που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να προσληφθούν δύο εργάτες.
Οι παρεμβάσεις μου κύριε Μητρακούδη, είναι υπέρ των δημοτών και όχι κατ' ανάγκη εναντίον της διοίκησης. Εξάλλου όπως προείπα, ο Δήμαρχος επιζητεί τον έλεγχο, γιατί σ' ένα μεγάλο δήμο όπως ο δήμος Λαγκαδά με τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αποκεντρωμένους χώρους, είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα που ο ίδιος δεν μπορεί να εντοπίσει. Χαίρομαι όμως, γιατί διαπιστώνετε ότι οι παρεμβάσεις μου προς τη διοίκηση είναι αντικειμενικές, γιατί έτσι δίνεται η απάντηση στον επιστολογράφο Δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το ηθικό ή μη της υπερψήφισης της υποψηφιότητας μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αν θυμάμαι καλά, εσείς καλύψατε εκείνη τη συνεδρίαση».
 
 
Εφόσον δεν αμείβεστε, ποιο είναι το κίνητρο σας;
 
«Το μοναδικό κίνητρο μου για τη συμμετοχή μου αρχικά στο ψηφοδέλτιο του Ιωάννη Αναστασιάδη και τώρα από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης είναι η διάθεση μου για προσφορά προς τους δημότες, αφού είμαι απαλλαγμένος από επαγγελματικές υποχρεώσεις και έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο».
 
 
Έχετε πολιτικές φιλοδοξίες;
 
«Εάν στις δύο λέξεις που είπατε «πολιτικές φιλοδοξίες» εμπεριέχονται αυτά που προείπα, τότε δηλώνω ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Είμαι στρατιωτικός και έτσι εννοώ την πολιτική».
 
 
Πέρα από τις παρεμβάσεις σας, έχετε υποβάλει κάποιες προτάσεις για την βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό. Μπορείτε να μας τις αναφέρετε;
 
«Έχω υποβάλει, όπως προβλέπεται από το νόμο, προτάσεις σχετικές με το περιεχόμενο που είπατε. Η πρόταση μου για συγκρότηση συνεργείων περισυλλογής αδέσποτων ζώων συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η δημιουργία καταφυγίου σε αγροτική περιοχή. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων πρότεινα την καθιέρωση τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας του δημότη. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο. Έχω υποβάλει επίσης πρόταση για κατασκευή βατού κεκλιμένου επιπέδου, η λεγόμενη ράμπα, στις εισόδους των κτιρίων για την είσοδο των ΑΜΕΑ. Πρόταση για ειδικό τιμολόγιο τέλους αποχέτευσης σε δημοτικές ενότητες που έχουν δικό τους αποχετευτικό δίκτυο. Τελευταία υπέβαλα πρόταση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή επιστολή μόνιμου κατοίκου του δήμου Λαγκαδά, που δημοσιεύτηκε στο lagadas.net, σχετική με την τροποποίηση του ποσού των τροφείων που καταβάλλουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς. Οι τρεις τελευταίες προτάσεις, όπως με ενημέρωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματίζονται να συζητηθούν στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».
 
 
Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», έχετε εντοπίσει προβλήματα δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου;
 
«Εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχω, θα δανειστώ όμως απόψεις ανθρώπων που είναι χρόνια στο χώρο αυτό και οι οποίοι λένε ότι ο νόμος Καλλικράτη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για να έχει όμως τα ανάλογα αποτελέσματα πρέπει να συνοδεύεται και από τους αντίστοιχους πόρους. Προσωπική μου άποψη είναι ότι προβλήματα δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου θα περιοριστούν σημαντικά με την ορθολογική κατανομή του προσωπικού που θα γίνει με την εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)».
 
 
Τι γνώμη έχετε για το lagadas.net;
 
«Η πρώτη μου ενέργεια καθημερινά είναι να επισκεφθώ την ιστοσελίδα του lagadas.net, γιατί πραγματικά παρέχει πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση για όλα τα θέματα του Δήμου Λαγκαδά, αλλά και των όμορων δήμων. Συμβάλλει αποφασιστικά στην ενημέρωση των πολιτών. Είστε νέος άνθρωπος, δραστήριος και σας προτρέπω να συνεχίσετε να εργάζεστε με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό».
 
 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ lagadas.net:

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium