Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 03:23:19Επισκέπτες Online: 318


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
08-10-2011
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου
Ωρα 18.00: Επίσημη υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά. Προσφώνηση του δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη. Αντιφώνηση του Παναγιωτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, εκπρόσωπων της Πολιτείας, του Κλήρου και του λαού.
Ωρα 18.30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής. Προσφώνηση υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη. Αντιφώνηση του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ωρα 19.00: Εγκαίνια των νεόδμητων γραφείων της Ι.Μητρόπολης Λαγκαδά και του ανακαινισμένου Μητροπολιτικού Μεγάρου.
Ωρα 20.15: Παράθεση επίσημου δείπνου στα Λουτρά Λαγκαδά υπό του δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη.
 
Τρίτη 11 Οκτωβρίου
Ωρα 10.00: Δοξολογία στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Οσσας, με αφορμή την ανεύρεση των ιερών λειψάνων της Αγίας Κυράννας και της επετείου των 260 ετών από το μαρτύριό της.
Ωρα 10.30: Λιτάνευση των ιερών λειψάνων από τον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο ναό Αγίας Κυράννας.
Ωρα 11.00: Παρουσίαση έκδοσης της χειρόγραφης ακολουθίας της Αγίας Κυράννας στο συνεδριακό κέντρο του δ.δ. Οσσας. Τιμητική επίδοση της προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ωρα 12.00: Εγκαίνια συστήματος βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Λαγκαδά.
Ωρα 13.00: Εγκαίνια ερευνητικού ινστιτούτου για τη νόσο του Alzheimer, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος, στο Ηράκλειο Λαγκαδά.
Ωρα 13.45: Εγκαίνια της αίθουσας «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» - Κήρυξη της έναρξης των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους 2011- 2012.
Ωρα 14.30: Γεύμα στη Μονή Αγίας Τριάδας Πέντε Βρύσεων.
Ωρα 17.00: Επίσκεψη στο προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή Δερβενίου - Λαγυνών.
Ωρα 18.00: Εγκαίνια μουσείου και βιβλιοθήκης του ιδρύματος «Φάρος Λειτουργικής Παράδοσης και Πολιτισμού».
Ωρα 19.00: Εγκαίνια συνεδριακού κέντρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αγία Κυράννα» του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκδήλωση νεολαίας και πολιτιστικών συλλόγων προς τιμή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων σεπτής και θεοφιλους πατριαρχίας και 50 χρόνων ιεροσύνης από την εις Διάκονον χειροτονία Αυτού.
Ωρα 20.30: Παράθεση επίσημου δείπνου στα Λουτρά Λαγκαδά υπό του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου
 
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου
Ωρα 10.20: Διέλευση εκ της Ι.Μ. Αγ. Θεοδώρου Γαβρά. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία». 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium