Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 11:49:57

 Επισκέπτες Online: 492


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ K. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
12-10-2011
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ K. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δεύτερη ημέρα η χθεσινή της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο δήμο Λαγκαδά.


Το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σε δοξολογία που τελέστηκε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με αφορμή την ανεύρεση των ιερών λειψάνων της Αγίας Κυράννας και της επετείου των 260 ετών από το μαρτύριό της. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων από τον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο ναό Αγίας Κυράννας, όπου και θα παρευρίσκονται μόνιμα για προσκύνημα. Ακολούθησε παρουσίαση της πανομοιότυπης έκδοσης της χειρογράφου ακολουθίας της αγίας Κυράννης, στην αίθουσα δεξιώσεων του παλιού σχολείου της Οσσας.


Τα εγκαίνια του σταθμού βιολογικού καθαρισμού Λαγκαδά
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εγκαινίασε το μεσημέρι τον Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού Λαγκαδά. Πρόκειται για ένα έργο όπως ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος, που θα συμβάλει σημαντικά να αποκτήσει και πάλι η Λίμνη την παλιά της αίγλη.
Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε το σταθμό βιολογικού καθαρισμού σημαντικό έργο, που, όπως είπε, θα συμβάλει καθοριστικά στο να αποκτήσει η Κορώνεια την παλιά της αίγλη, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρύπανσης επισήμανε ότι οι κάτοικοι της γης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ζουν σε αρμονία με το Θεό και τη φύση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το σημαντικό αυτό έργο, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί το 2002 μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσε, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται από τη ρύπανση η περιοχή, και κυρίως η λίμνη Κορώνεια στην οποία κατέληγαν τα αστικά βοθρολύματα.
Μετά το πέρας των εγκαινίων οι τεχνικοί του Βιολογικού Σταθμού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να τον ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις.
Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το Ερευνητικό Ινστιτούτου για τη Νόσο του Alzheimmer, Λοιπών Εκφυλιστικών Παθήσεων του Εγκεφάλου και Μελέτης του Γήρατος, στον οικισμό Ηράκλειο του Δήμου Λαγκαδά, καθώς επίσης και την αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».
Το μεσημέρι παρατέθηκε προς τιμή του γεύμα, στο μοναστήρι Αγίας Τριάδας Πέντε Βρυσών, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το απόγευμα το ιερό προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στο Δερβένι.
Αργά το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε το μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων και τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος «Φάρος Λειτουργικής Παραδόσεως και Πολιτισμού», της Ι.Μ. Λαγκαδά.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια συνεδριακού κέντρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αγία Κυράννα» του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αργά το βράδυ παρατέθηκε επίσημο δείπνο στα Λουτρά Λαγκαδά υπό του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Σήμερα το πρωί στις 10.00, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το Φανάρι, ολοκληρώνοντας την πολυήμερη επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ανάληψη του οικουμενικού θρόνου. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium