Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:41:16Επισκέπτες Online: 565


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
16-06-2010
ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, σίγουροι θεωρούνται οι:
1.       Νικόλαος Μπάτος
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε και επίσημα πλέον -μέσω έντυπου υλικού που διένειμε στους δημότες του- την υποψηφιότητα του για το νέο δήμο Ωραιοκάστρου. Ο κ. Μπάτος διανύει την τρίτη θητεία ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου και θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά την ψήφο των δημοτών του με το συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη των δημοτικών παρατάξεων της Καλλιθέας και της Μυγδονίας,  αλλά και με τοπικά στελέχη της ΝΔ στο δήμο του και στόχος του είναι να «κερδίσει» από πολύ νωρίς τα στελέχη του κόμματος στην περιοχή και το χρίσμα από το κόμμα της Ν.Δ., αλλά και μέσα από τις συναντήσεις αυτές να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τις ανάγκες, αλλά και τις προοπτικές του ενιαίου πλέον δήμου που δημιουργείται. Πριν από λίγες ημέρες, έγινε συνάντηση σε καλό κλίμα μεταξύ κ. Μπάτου και του επικεφαλή της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλλιθέας, Δ. Σπυρόπουλο και στελέχη της παράταξής του.
 
2.       Αστέριος Γαβότσης
Ο δήμαρχος Μυγδονίας -παρότι δεν επιθυμούσε τη συνένωση με το Ωραιόκαστρο- θα είναι τελικά υποψήφιος  για το νέο δήμο Ωραιοκάστρου. Σίγουρη θεωρείται η συνεργασία του με τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Καρασσαβίδη, που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα
 
3.       Δημήτριος Σαραμάνδος
Ο δήμαρχος Καλλιθέας θα διεκδικήσει το νέο δήμο Ωραιοκάστρου, αν και -σύμφωνα με φήμες- δεν αποκλείεται συνεργασία με τον Ν. Μπάτο.

4. Παντελής Τσακίρης
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έγινε μόλις χθες μέσα απο την εφημερίδα "Χρόνος" του Ωραιοκάστρου, αν και εδώ και καιρό ακούγονταν έντονα το όνομά του
. Ο νεαρός Παντελής ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής το 2009 με τη Ν.Δ., αλλά παρότι δεν κατάφερε να εκλεγεί, συγκέντρωσε 8.000 σταυρούς. Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ενεργούς Δημοκρατικής Ομάδας Νέων (ΕΝ.Δ.Ο.Ν.) ενώ συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του «Συλλόγου Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη», του «Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων» και του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Νέων Αιρετών» στην τοπική αυτοδιοίκηση. 1983. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ωραιοκάστρου, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. και έλαβε τον τίτλο του Master στις Διεθνείς Σχέσεις από το Freie Universitaet του Βερολίνου. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου. Είναι μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής στην οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος για την περίοδο 2007-2008. Συμμετέχει στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Ωραιοκάστρου (ΠΟΔΩ). Υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Επιστημών, όπου διετέλεσε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού για την περίοδο 2002-2004 και μέλος της ΟΝΝΕΔ Β’ Θεσσαλονίκης.
 
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, η μοναδική σίγουρη υποψηφιότητα είναι ή:
1.       Χριστίνα Αλίρη
Η γοητευτική νομαρχιακή σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε μόλις χθες την υποψηφιότητα της για το νέο δήμο Ωραιοκάστρου - Μυγδονίας - Καλλιθέας και κατέθεσε αίτηση στήριξης από το κόμμα. Σύμφωνα με την ίδια, της έγινε πρόταση από ομάδα πολιτών για να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το νέο δήμο Ωραιοκάστρου. «Πρόκειται για πρόταση εξαιρετικά τιμητική, που, συγχρόνως, διατυπώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία ο προβληματισμός μου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι έντονος. Ως νέος άνθρωπος που τα τελευταια χρόνια διαμένει στο Ωραιόκαστρο βλέπω με θλίψη την ευρύτερη περιοχή να μαραζώνει. Παρακολουθώ με μελαγχολία τη σημερινή διοίκηση του δήμου να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι οι εποχές αλλάζουν. Μαζί τους αλλάζουν και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και η φύση των προβλημάτων. Η περιοχήέχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Κυρίως όμως διαθέτει δυναμικούς πολίτες οι οποίοι θα πρέπει επιτέλους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» αναφέρει η κ. Αλίρη.
 
 Στην ίδια παράταξη ανήκει και ο Ανέστης Πολυχρονίδης, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, που ακόμη δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του μετά την υποψηφιότητα της κ. Αλίρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να συνεργαστεί τον συνδυασμό του δημάρχου Καλλιθέας Δ. Σαραμάνδου.
 
Για τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, εκτός από την Χριστίνα Αλίρη, αίτηση υποψηφίου κατέθεσε ο Χ. Νίλης, ενώ ετεροπρόταση έγινε για τον πρώην δήμαρχο Μυγδονίας Γιώργο Καμπέρη.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ,
www.lagadas.net 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium