Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 11:52:56

 Επισκέπτες Online: 511


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΙΣΚΟΥΔΗΣ
23-10-2011
ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΙΣΚΟΥΔΗΣ

Το βράδυ του Σαββάτου επέστρεψε από την Αλμάδα της Πορτογαλίας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Λαγκαδά Αστέριος Σισκούδης, που συμμετείχε σε ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευέλικτες συγκοινωνίες».

Όπως ανέφερε στο lagadas.net ο κ. Σισκούδης, η επίσκεψη του στην Αλμάδα σχετίζεται με μία μελέτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ένα πρωτότυπο σύστημα δημόσιας μεταφοράς με mini bus.
Μεταξύ άλλων, η μελέτη προβλέπει τη χρήση μικρών λεωφορείων, τα οποία θα μεταφέρουν επιβάτες με βάση τη λογική της μεταφοράς πόρτα-πόρτα, κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας. Η μεταφορά μπορεί, επίσης, να γίνεται με αφετηρία έναν σταθμό μετεπιβίβασης ή στάσεις λεωφορείων προς οποιονδήποτε προορισμό εντός του δήμου Λαγκαδά. Το σύστημα υποστηρίζεται από τηλεφωνικό κέντρο, όπου θα συγκεντρώνονται τα αιτήματα μετακίνησης των δημοτών (με τηλεφωνική κλήση ή SMS), από την προηγούμενη μέρα, θα ομαδοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, και θα καταστρώνονται τα δρομολόγια σε ομάδες μετακινούμενων, με συμβατό χρόνο και προορισμό. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας συνεννόησης του ενδιαφερόμενους με τον οδηγό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εγκύων, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.ά. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα σημαντικά μειωμένο κόστος μετακίνησης, καθώς το μεταφορικό μέσο δεν θα εκτελεί άσκοπες προκαθορισμένες διαδρομές, μειωμένο κυκλοφοριακό φόρτο, λιγότεροι ρύποι και ΙΧ, καθώς και προβλήματα πάρκινγκ. Για τον επιβάτη θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής και θα παρέχεται αμεσότερη και οικονομικότερη μετακίνηση.
Ο κ. Σισκούδης ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από το δήμο Λαγκαδά ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή της παραπάνω μελέτης, όμως καθότι η μελέτη συντάχθηκε το 2010 χρειάζεται επικαιροποίηση, αφού αφορά την επαρχία Λαγκαδά και όχι το νέο δήμο Λαγκαδά όπως προέκυψε μετά τη συνένωση των επτά πρώην δήμων, ενώ δεν υπάρχει ακόμη το νομικό πλαίσιο για δημοτικές συγκοινωνίες τέτοιου τύπου.   

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium