Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/8/2022 10:34:16
    Επισκέπτες Online: 453


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ»
31-10-2011
ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ»

Με μόλις τρεις δημότες πραγματοποιήθηκε η χθεσινή «Ημέρα του Δημότη», που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Από τους αιρετούς, εκτός από το δήμαρχο, παρεβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κ. Τσαγκαλίδης, Γ. Τουλουπίδης, Ι. Ταχματζίδης και Γ. Μήττας, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Γ. Σεπιάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Στ. Τερζάκης, ο πρόεδρος τoυ νομικού προσώπου Στ. Δεργιανλής, η πρόεδρος της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ε.Κοτσώνη, ο πρόεδρος των Λουτρών Γ. Κυράνου, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τουμπούλης και ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Λαγκαδά Αθανάσιος Μοσχίδης.
Για τη μικρή συμμετοχή του κοινού στην «Ημέρα του Δημότη» ο δήμαρχος τόνισε πως «περιμένουμε τους δημότες αυτή τη μέρα για να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν, όμως αν δεν μας τα κοινοποιήσει κάποιος, πώς θα τα λύσουμε;».
Ταυτόχρονα ζήτησε μέσω των συνεργατών του να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ώστε μέσω των προέδρων να ενημερώνονται οι κάτοικοι του κάθε χωριού. «Δυστυχώς, μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο μόνο σε οκτώ δημοτικές και τοπικές κοινότητες, καθώς στις υπόλοιπες οι πρόεδροι εκλέχτηκαν από άλλους συνδυασμούς».
Ο δήμαρχος επέρριψε ευθύνες και στην αντιπολίτευση, αναφέροντας: «σνομπάρουν αυτή τη διαδικασία (σ.σ. της Ημέρας του Δημότη), γι’ αυτό και δεν έρχεται κανείς. Πρέπει να καταλάβουν ότι το να είσαι στην αντιπολίτευση δεν σημαίνει ότι βρίσκεσαι στο περιθώριο. Κάποιοι μεθοδεύουν καταστάσεις λέγοντας «μην πας εκεί για να μην κάνεις μάγκα το δήμαρχο».


Τι ζήτησαν οι δημότες
Την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου Κριθιάς που οδηγεί προς το γήπεδο της Κριθιάς και τον καθαρισμό του ρέματος του χωριού ζήτησε ένα ευαισθητοποιημένο ζεύγος δημοτών από την Κριθιά. Ο δήμαρχος ανέφερε για το πρώτο θέμα πως θα επιλυθεί σύντομα, ενώ για το δεύτερο τόνισε πως σύντομα θα παραληφθούν από το δήμο μεγάλοι κάδοι που θα τοποθετηθούν σε κάθε οικισμό για την τοποθέτηση των αδρανών υλικών και ογκωδών απορριμμάτων. Παράλληλα, ανέφερε πως σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το στρατό θα πραγματοποιηθεί σύντομα εκστρατεία καθαρισμού του ποταμού Μπογδάνα και αξιοποίηση του.


Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium