Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/2/2023 12:54:30

 Επισκέπτες Online: 616


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«ΚΙΝΗΜΑ» ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ - ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
06-11-2011
«ΚΙΝΗΜΑ» ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ - ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Άραγε το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά θα πάρει θέση;


Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας από Δημάρχους σε όλη τη χώρα που καλούν τους δημότες τους να μην καταβάλουν το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ.
 
Τελευταία περίπτωση ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού, ο οποίος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του τέλους.
 
Ο πρώτος «επαναστάτης» δήμος ήταν ο δήμος Νέας Ιωνίας, και ακολούθησαν οι δήμοι Ιλίου, Σαρωνικού, Περιστερίου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, όπου τα δημοτικά συμβούλια τους εξέδωσαν ψηφίσματα κατά του «χαρατσιού» και προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.
 
Μέχρι στιγμής ο δήμος Λαγκαδά δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεν αποκλείεται όμως να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 
Οδηγίες για τη μη πληρωμή του «χαρατσιού» για τους δήμους Σαρωνικού και Ν.Ιωνίας


Οδηγίες για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ σε τράπεζα χωρίς την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων
1. Με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, πηγαίνουμε στο ΑΤΜ της τράπεζας (προϋπόθεση η τράπεζα να είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ).
2.    Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε: α) Άλλες Συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ
3.    Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
4.    Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό της ΔΕΗ, εκείνο που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων (αναγράφεται πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
5.    Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
6.    Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας, ερχόμαστε στο Δημαρχείο (ισχύει μόνο για τους δήμους Σαρωνικού και Ν. Ιωνίας), όπου υπογράφουμε εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο η άλλο εντεταλμένο από εκείνον πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό μας κάθε απαραίτητη ενέργεια για να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ η πληρωμή από μέρους μας των πραγματικών οφειλών μας προς αυτήν.
Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων.
 
Τους έκοψαν το ρεύμα
«Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εδώ και αρκετό καιρό κάποιες οικογένειες στο τοπικό διαμέρισμα Χρυσαυγής, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς ρεύματος» ανέφερε στο lagadas.net ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης, ενώ το θέμα το είχε θίξει και σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά. «Οι οικογένειες αυτές βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω του ότι βρέθηκαν στην ανεργία από τη μια μέρα στην άλλη και η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα. Ανάλογες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σε άλλες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Λαγκαδά, απλώς τυχαίνει να γνωρίζω για τη Χρυσαυγή λόγω του ότι ζω εδώ» τόνισε ο κ. Τσαγκαλίδης.
Ο δήμος Λαγκαδά θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και ανθρωπιά στις οικογένειες αυτές που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, βοηθώντας τες με οποιονδήποτε τρόπο στις δύσκολες αυτές ώρες.
 
Μήνυση στη ΔΕΗ
Να θυμίσουμε τέλος, πως ο δήμαρχος Λαγκαδά είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην ιστορία που άσκησε αγωγή εναντίον της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ διεκδικώντας αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις βλάβες που υπέστησαν ιδιωτικές και δημοτικές επιχειρήσεις από τις διακοπές ρεύματος το περασμένο καλοκαίρι, στις οποίες και θα διανεμηθεί αναλογικά το ποσό που θα επιδικαστεί.  
 
Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium