Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/8/2022 09:12:00
    Επισκέπτες Online: 411


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΟΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ
07-11-2011
ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΟΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ


Διαβάστε το σχετικό θέμα: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ"


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ"    
                                                                                       
Ασσηρος  04-11-2011
 
Δυστυχώς για το περιβάλλον μας και για όλα τα πλάσματα που ζουν σ’ αυτό, για ακόμη μια φορά δεν διαψευστήκαμε. Ο σύλλογος την επόμενη μέρα του συμβάντος (εκροή βρώμικων υγρών από το ΧΥΤΑ στις 02-10-11) πήρε δείγμα και το έδωσε για ανάλυση σε πιστοποιημένο εργαστήριο, καταγγέλλοντας συγχρόνως  το γεγονός στον εισαγγελέα.
  
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι πολύ ανησυχητικά. Συγκεκριμένα οι αναλύσεις έδειξαν αυξημένη επιβάρυνση του νερού, δεδομένου ότι όλες οι τιμές  είναι κατά είκοσι με είκοσι πέντε φορές μεγαλύτερες από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για την περιοχή,  πράγμα που δείχνει ότι είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον, δηλητηριάζοντας πραγματικά τον υδροφόρο ορίζοντα.
 
Από μέρους μας στάλθηκαν όλα αυτά στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις αναθέτοντας σε νομικό το ζήτημα, παράλληλα με το θέμα του εργοστασίου καύσης στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
 
Το ενδιαφέρον για το τόπο μας δεν είναι μονοπώλιο κανενός, μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, έχοντας έννομο συμφέρον επειδή κινδυνεύει η υγεία η δική του και των παιδιών του, να παρέμβει και να καταγγείλει παρόμοια περιστατικά.
 
Ο σύλλογος κατηγορήθηκε, χλευάστηκε και απειλήθηκε με νομικά και μη μέσα, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 06-10-2011, γι’ αυτό του το ενδιαφέρον.                   

Κάποιοι ενοχλούνται πάρα πολύ, γιατί άραγε;
 
Θα μας ήθελαν σιωπηλούς, να μην ειπωθεί τίποτε που να εκθέτει την ολιγωρία των υπευθύνων.
 
Που είναι η επιτροπή κοινωνικού ελέγχου του ΧΥΤΑ η οποία θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί εδώ και μήνες, κατόπιν αιτήσεως του Δήμου προς τον ΟΤΑ, για να    ελέγχει την λειτουργία του και θα προλαμβάνει παρόμοια συμβάντα;
 
Ακόμα περιμένουμε την πρόσκληση της Προέδρου του Δ.Σ κ. Γραικού, η οποία επανέλαβε εμφανώς εκνευρισμένη τέσσερις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι εντός δεκαημέρου θα αναλάβει πρωτοβουλία σύσκεψης με Δημοτικούς Συμβούλους, περιβαλλοντικούς Συλλόγους της περιοχής και επιστήμονες γνώστες του θέματος του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων (συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε δύο καθηγητές του γιου της).
 
Εχουν περάσει 30 ημέρες και δεν δεχτήκαμε καμιά πρόσκληση.
 
Ο χρόνος περνάει και είναι εις βάρος μας, χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια αποτροπής του έργου.   
 
 Έχουμε ακούσει πολλές φορές από τις Δημοτικές Αρχές να λένε ότι δεν αγαπάει μόνον ο σύλλογος τον τόπο και ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, αλλά κι εμείς.
 
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium