Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 10:03:21Επισκέπτες Online: 558


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗ
08-11-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗ

Λαγκαδάς 7/11/11
 
Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ενόψει της οικονομικής κρίσης, την εγκατάλειψη της προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος και την ευκαιριακή, κερδοσκοπική επίθεση ορισμένων εγκληματιών του περιβάλλοντος, ασελγώντας καθημερινά σ’ αυτό. Αθέτηση υπογραφών και υποσχέσεων με κυρίαρχη επιλογή σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο υποταγής και υποθήκευσης των ζωτικών αναγκών του ανθρώπου στα συμφέροντα των μονοπωλιακών καταστάσεων των καρτέλ, ελλείψει πολιτικής βούλησης.
Σήμερα στην Ελλάδα της ενσυνείδητης επιλογής του μονόδρομου της οικονομικής και πολύπλευρης κρίσης που επέβαλε το Διεθνές Παγκοσμιοποιημένο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, το περιβάλλον χρειάζεται περισσότερη, αυξημένη και επισταμένη προστασία. Στο λεκανοπέδιο Λαγκαδά, περιοχή προστατευόμενη από τη Διεθνή Σύμβαση RAMSAR, συμβαίνουν σημεία και τέρατα! Δεν αρκέσθηκαν οι εγκληματίες περιβάλλοντος στην καταστροφή της Λίμνης Κορώνειας, στην πλημμελή λειτουργία του παράνομου χωροθετηθέντος ΧΥΤΑ (Γ΄ Ζώνη RAMSAR), αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα «Εθνικών Εργολάβων» θέλουν να εγκαταστήσουν και εργοστάσιο καύσης που δεν προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό, μολύνοντας όλη την περιοχή με διοξίνες, χλωροφθοράνθρακες και λοιπά επιβλαβή αέρια. Καλούμε όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, όλους τους συνανθρώπους μας της περιοχής, να ενισχύσουν με την ίδια προσπάθεια και τις ίδιες δυνάμεις τους, με κάθε τρόπο και μέσο, στην κατεύθυνση της διάσωσης σε ό,τι απέμεινε.
Καλούμε τον Δήμο Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, με δεδομένα και τα ομόφωνα ψηφίσματά τους, για την αποτροπή εγκατάστασης εργοστασίου καύσης, σε κοινή προσπάθεια θεσμικών και κοινωνικών φορέων, για τη δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου, όλων των δραστηριοτήτων της περιοχής. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λαγκαδά να επισπεύσει αυτή τη συνάντηση, όπως υποσχέθηκε, προς ενίσχυση της προσπάθειας. Γιατί βασική προϋπόθεση για την Προστασία Περιβάλλοντος είναι η γνώση και η αναγνώριση του κινδύνου να αυτοκαταστραφούμε από το ίδιο το περιβάλλον.
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος
Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium