Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/8/2022 09:04:13
    Επισκέπτες Online: 368


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ
10-11-2011
ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ

Έκρυθμη η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας

Ο Χαριτωνίδης σήκωσε δικό του «μπαϊράκι»
 
Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Λαγκαδά Ι. Αναστασιάδη και του πρώην αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Χαριτωνίδη, ο οποίος διαχώρισε πλέον τη θέση του από την επίσημη «γραμμή» της διοίκησης Αναστασιάδη.


Η παραίτηση του από αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Χαριτωνίδη να εκφράζει την άποψη του σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου ακόμη κι αν αυτή είναι διαφορετική από την επίσημη θέση του δήμου. «Όταν κάποιος κατέχει ένα θεσμικό ρόλο, όπως εγώ που κατείχα τη θέση του αντιδημάρχου, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει η παράταξη και δεν μπορεί κανείς να διαφοροποιείται", ανέφερε σε παλιότερη του συνέντευξη στο lagadas.net ο κ.Χαριτωνίδης.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Χαριτωνίδης πέραν από το ότι καταψήφισε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Αγγέλων Πόλις» (ο μοναδικός από όλο το δημοτικό συμβούλιο), άσκησε κριτική στη διοίκηση και για το θέμα του ποσού με το οποίο θα ξεκινήσει ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαριτωνίδης ανέφερε πως το ξεκίνημα των προσφορών  από τα 2 εκ. ευρώ είναι υπερβολικό, τη στιγμή που ο ίδιος εκτίμησε το κόστος γύρω στις 790.000 ευρώ, ενώ παράλληλα πρότεινε τα απορριμματοφόρα που θα χρησιμοποιήσει ο ιδιώτης να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5, ώστε να υπάρχουν λιγότερες εκπομπές ρύπων προς το περιβάλλον, όπως προβλέπει και το «Σύμφωνο των Δημάρχων».
«Ήσουν αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Σεπτέμβρη και όλο αυτό το διάστημα δεν έκανες τίποτα για το «Σύμφωνο των Δημάρχων». Δεν κούνησες το στυλό σου για να ετοιμάσεις ένα έγγραφο, δεν έκανες ούτε μια πράξη και ζητάς και Euro 5; Με προκαλεί ο κ. Χαριτωνίδης, παρότι τον έχω τιμήσει κάνοντας τον αντιδήμαρχο, αλλά είναι μόνο για να δημιουργεί καταστάσεις» ανέφερε ο δήμαρχος.
«Ο δήμαρχος με αποκάλεσε τεμπέλη. Είμαι 56 χρόνων και πιστοποιητικό ικανότητας δεν ζητώ από κανέναν. Μόλις παραιτήθηκα, μετά από τρεις μέρες συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή για το «Σύμφωνο των Δημάρχων», ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εγώ ζητούσα 2 άτομα για να προχωρήσει η διαδικασία για το «Σύμφωνο των Δημάρχων», το οποίο διαχειρίζονταν ο δήμαρχος. Είναι εύλογο να διαφωνεί κανείς. Δεχτείτε το. Από αλάνθαστους καταντήσαμε εδώ που είμαστε σήμερα ως χώρα» είπε ο κ. Χαριτωνίδης.
 
Τι είναι το «Σύμφωνο των Δημάρχων»
Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που εμπλέκει Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι Δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά τους τουλάχιστον κατά 20%. Για να το πετύχουν αυτό, αναπτύσσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εφαρμόζουν δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο σε δημόσιους όσο και ιδιωτικούς τομείς του Δήμου και οργανώνουν Ημέρες Ενέργειας. Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται ισχυρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και τις Δομές Υποστήριξης.


Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium