Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/2/2023 07:13:57

 Επισκέπτες Online: 369


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΣΗΡΟΥ
22-11-2011
ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΣΗΡΟΥ


Διαρρήκτες εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Ασσήρου και έκλεψαν μέρος του εξοπλισμού του σχολείου, παρότι το αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν μόλις 20 μέτρα μακρύτερα.

Η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όπου οι δράστες εισέβαλαν πιθανότητα από το παράθυρο των τουαλετών. Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου από τον διευθυντή του σχολείου, που ειδοποίησε κατευθείαν την αστυνομία και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ελισάβετ Κοτσώνη.

Οι δράστες έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα τηλεομοιότυπο (που αγοράστηκε πριν από 15 μέρες) και ασύρματα τηλέφωνα, ενώ πραγματοποίησαν και βανδαλισμούς στο σχολείο, σπάζοντας τις πόρτες των γραφείων των δύο διευθυντών γυμνασίου και λυκείου, ενώ διέρρηξαν και το κουτί πρώτων βοηθειών. Οι δράστες προτίμησαν να κλέψουν τους καινούργιους υπολογιστές και τις οθόνες τύπου plasma και όχι τις ογκώδεις οθόνες, ενώ από τις κινήσεις τους φαίνεται πως γνώριζαν το χώρο. Στους υπολογιστές αυτούς ήταν εγκατεστημένα όλα τα προγράμματα βαθμολογίας των μαθητών, και πλέον το σχολείο θα πρέπει να προβεί στην αγορά νέων προγραμμάτων, που έχουν σημαντικό κόστος αγοράς.  

Κλοπή και στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Κλοπή των σχαρών των ομβρίων υδάτων ανέφερε η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Λαγκαδά Θεοδώρου - Ζυματίκα Κική. Η διευθύντρια διαπίστωσε πως από την αυλή του σχολείου έλειπαν οι σιδερένιες σχάρες, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό συνέβη πρόσφατα ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το θέμα όμως είναι πως πλέον το φαινόμενο των διαρρήξεων στις σχολικές μονάδες θα μας απασχολήσει από εδώ και στο εξής έντονα, καθώς όλα σχεδόν τα σχολεία είναι εξοπλισμένα με προηγμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθιστώντας τα αυτομάτως «στόχο» -και μάλιστα εύκολο- σε κάθε επίδοξο διαρρήκτη. Το ίδιο ισχύει και για τους βανδαλισμούς που πλέον αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, όπως σπρέι στους τοίχους (ενδεικτικά στο Ενιαίο Λύκειο Λαγκαδά), σπασμένα κάγκελα περίφραξης (ΕΠΑΛ Λαγκαδά) κ.α.


Πασχάλης Μητρακούδης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium