Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/2/2023 08:34:16

 Επισκέπτες Online: 446


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
22-11-2011
ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη του Λαγκαδά.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιωάννη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεν. Θεοτόκου Πέντε Βρύσεων, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Χρυσοκεφάλου την οποία έφεραν πρόσφυγες από την Τραπεζούντα του Πόντου, ενώ το απόγευμα της ίδια η μέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου του Ιερού Ησυχαστηρίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Ασκού.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου τέθηκε σε προσκύνηση η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία μεταφέρθηκε από την περιοχή των 40 Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης, ενώ στην ομιλία του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης τόνισε ότι: «η Παναγία μας γίνεται και καθίσταται Θεοχώρητος Ναός, δηλαδή εισέρχεται στο Ναό, όπου τιμούσαν τον Θεόν, και η ίδια αναδεικνύεται Θεοχώρητος Ναός, γιατί μέσα ακριβώς στην Αγία κοιλία Της θα έρθει και θα φανερωθεί το μυστήριο της σαρκώσεως του Λόγου. Θα έρθει το Πνεύμα το Άγιο και θα γίνει αυτό που ομολογούμε στο σύμβολο της πίστεως «εκ πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου» έρχεται η ενανθρώπισις του Υιού και Λόγου του Θεού. Γι’ αυτό, λοιπόν, από σήμερα, αρχίζουμε τους ωραίους ύμνους. «Χριστός Γεννάται! Δοξάσατε!». Η Παναγία μας, με την είσοδό Της εις τα Άγια των Άγίων, προαναγγέλει την σωτηρία που έρχεται για ολόκληρο τον κόσμο.

Ανοίγει Εκείνη, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά, το δρόμο, για να ακολουθήσουμε όλοι εμείς. Γίνεται Εκείνη Ναός Θεοχώρητος, για να μπορεί ο καθένας από εμάς να γίνει Θεοχώρητος Ναός. Αυτό είναι το μυστήριο της σωτηρίας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να φέρει μέσα του τον Χριστό, ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι μέτοχος και κοινωνός αυτού του μυστηρίου, ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει μεθεκτικήν δυνατότητα σ’ αυτό το Μέγα μηστήριο της παρουσίας του Θεού, της σαρκώσεως του Λόγου, που είναι το μυστήριο της προσωπικής σωτηρίας του καθενός μας αλλά και της σωτηρίας ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που πρέπει να δημιουργούμε, ώστε να κοινωνούμε το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ευκαιρία της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία των Τοπικών και Στρατιώτικών αρχών της πόλεως, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη. Κατόπιν, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Λαγκαδά.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium