Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/8/2022 10:11:56
    Επισκέπτες Online: 457


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΣΟΧΟΥ
05-12-2011
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΣΟΧΟΥ


Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της περασμένης Τετάρτης το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Σοχού από κατοίκους και φορείς της ορεινής κωμόπολης που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της εφορίας Σοχού.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. στο Σοχό εξυπηρετεί όχι μόνον τους κατοίκους του Σοχού αλλά και των χωριών του ευρύτερου ορεινού όγκου, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για τη σταδιακή υποβάθμιση του τόπου τους και την αυξανόμενη ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών τους, που θα εξαναγκαστούν να διανύσουν μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά.

Ετσι, κάτοικοι και φορείς του Σοχού περιφρούρησαν το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Σοχού και βρίσκονται εκεί όλο το 24ωρο από το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας ήταν να μην γίνει δυνατή η μεταφορά των υπολογιστών από το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Σοχού στη Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά.

 

Αντίθετος στο κλείσιμο ο Τζιτζικώστας

 

Να ανασταλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για κλείσιμο των υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ. Σοχού και Ζαγκλιβερίου ζήτησε με ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας πως είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η λειτουργία των δύο υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας, η απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει τη λειτουργία των δύο υπηρεσιών ΔΟΥ στο Λαγκαδά θα δημιουργήσει προβλήματα στους πολίτες όλης της περιοχής και των οικισμών που εκτείνονται σε απόσταση 30 έως 70 χιλιόμετρα από το Λαγκαδά.

«Το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση από την τοπική κοινωνία να παραχωρηθούν δωρεάν κτήρια για τη στέγαση των υπηρεσιών σε Σοχό και Ζαγκλιβέρι, αφαιρεί και το τελευταίο επιχείρημα για αυτή την απόφαση και αποδεικνύει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση, θέλει την ελληνική ύπαιθρο ερημωμένη και τους πολίτες της χαρακτηρισμένους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι θα πρέπει να ταλαιπωρούνται ακόμα και για την εξυπηρέτηση των πιο βασικών συναλλαγών τους με τους φορείς του δημοσίου», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium