Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/6/2023 02:43:32 Επισκέπτες Online: 430


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ "ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ
11-12-2011
ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ "ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ


Η δημοφιλής εκπομπή της ΕΤ3 επισκέφθηκε τα Λουτρά Λαγκαδά και το «Αγγέλων Πόλις», διαφημίζοντας με αυτό τον τρόπο τα αξιοθέατα και τις δράσεις του Δήμου Λαγκαδά στο κοινό της Β.Ελλαδας.

Η γνωστή εκπομπή, η οποία επισκέπτεται διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέρει κέφι, χαρά, στήνει γλέντι και δίνει λόγο σε απλούς, λαϊκούς ανθρώπους, προβάλλοντας ταυτόχρονα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, τέχνες, χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας, επισκέφθηκε και το Λαγκαδά.

Τραγούδια, χορευτικά συγκροτήματα, πολιτιστικοί σύλλογοι, επισκέπτες κάθε ηλικίας, παραδοσιακές τέχνες, μουσεία, παραδοσιακά φαγητά, έθιμα, παλιές ιστορίες, πίτες, γλυκά, μαγειρική και ζαχαροπλαστική, παρουσιάστηκαν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα για το Λαγκαδά.

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου μέσα στο χριστουγεννιάτικο χωριό των Λουτρών Λαγκαδά. Η παρουσιάστρια της εκπομπής Μάρνη Χατζηεμμανουήλ παρουσίασε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά και των Λουτρών, συνομίλησε με εθελοντές του «Αγγέλων Πόλις» και συζήτησε με παραγωγούς του δήμου μας. Ανάμεσα στις συνεντεύξεις, παρουσιάζονταν χορευτικά συγκροτήματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Λαγκαδά και διάφορα βίντεο από το εκκλησιαστικό μουσείο Λαγκαδά, το μουσείο φυσικής ιστορίας Καλινδοίων κ.α. 

 

Φαγητά για όλα τα γούστα

Μεγάλη ανταπόκριση είχε στις γυναίκες του Λαγκαδά το κομμάτι της εκπομπής που αφορούσε την παρουσίαση τοπικών φαγητών και γλυκών. Δεκάδες τραπέζια χρειάστηκαν για να χωρέσουν τις πιατέλες με τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν οι χρυσοχέρες γυναίκες του Δήμου Λαγκαδά και τα οποία τίμησαν δεόντως μετά το τέλος της εκπομπής οι επισκέπτες. Ανάμεσα στα φαγητά που ξεχώρισαν ήταν η παραδοσιακή τσιρονόπιτα, γριβάδι στο φούρνο, ατζέμ πιλάφι, κολοκυθοκεφτέδες, σαρμάδες και οι διάφορες πίτες, ενώ από γλυκά ξεχώρισαν το κυδώνι πελτέ, ρεβανί, σαραγλί, μπακλαβάδες, ποντιακά οτία κ.α.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium