Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 16:12:35

 Επισκέπτες Online: 532


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Περιμένουν το «πράσινο φως» εννέα δήμοι της Επαρχίας Λαγκαδά
10-03-2010
Περιμένουν το «πράσινο φως» εννέα δήμοι της Επαρχίας Λαγκαδά
 
Την υπογραφή του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, προκειμένου να αρθεί η συγκοινωνιακή τους απομόνωση, περιμένουν μέρα με τη μέρα 50.000 κάτοικοι εννέα δήμων της επαρχίας Λαγκαδά που εξυπηρετούνται με υπεραστικά λεωφορεία.
Εν αναμονή της υπογραφής του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, βρίσκονται οι κάτοικοι των  εννέα δήμων της επαρχίας Λαγκαδά, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της καθημερινής τους μετακίνησης. Σήμερα εξυπηρετούνται από λεωφορεία του ΚΤΕΛ, πληρώνοντας καθημερινά από 3,5 έως 5 ευρώ, την ώρα που οι κάτοικοι των υπόλοιπων τεσσάρων δήμων της επαρχίας Λαγκαδά (Λαγκαδάς, Άσσηρος, Λαχανάς, Κορώνεια) εξυπηρετούνται με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, πληρώνοντας μόλις 0,50 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, το ΚΤΕΛ θα συνεχίσει τα δρομολόγια με πιο πυκνή συγκοινωνία και με εισιτήριο ισότιμο με του ΟΑΣΘ.

Χρόνιο αίτημα των κατοίκων

Μετά από αγώνες και επανειλημμένες προσπάθειες από το επαρχείο και τους δήμους, βρέθηκε οριστική λύση για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των 50.000 και πλέον πολιτών, καθώς ΚΤΕΛ, ΟΑΣΘ και αρμόδιο υπουργείο συμφώνησαν στην αύξηση του αριθμού και στην οριστικοποίηση δρομολογίων από τα χωριά προς το κέντρο του Λαγκαδά σε μια γραμμή-κορμό. Επίσης συμφώνησαν στη μίσθωση 13 λεωφορείων, που από το κέντρο του Λαγκαδά θα καταλήγουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια.
“Αυτή η συμφωνία για τους εννέα δήμους ήταν η καλύτερη δυνατή που μπορούσε να επιτευχθεί υπέρ της εξυπηρέτησης των πολιτών που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια. Όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί, δυστυχώς, να ενεργοποιηθεί, γιατί ο νέος υπουργός κ. Ρέππας δεν έχει υπογράψει το πλαίσιο συμφωνίας” τόνισε η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.

Ποιοι δήμοι είναι σε αναμονή

Οι δήμοι της επαρχίας Λαγκαδά, οι οποίοι σήμερα δεν καλύπτονται από την αστική συγκοινωνία, είναι η Ρεντίνα, η Απολλωνία, ο δήμος Καλλινδοίων, ο Άγιος Γεώργιος, η Εγνατία, η Αρέθουσα, ο Σοχός, ο Βερτίσκος και η Απολλωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του επαρχείου, ο αριθμός των κατοίκων που μετακινούνται με τη συγκοινωνία υπερβαίνει τους 50.000.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δημήτρης Μαργαριτόπουλος υποστήριξε πως η συμφωνία που έκλεισε με τον ΟΑΣΘ θα ευνοήσει απόλυτα τους κατοίκους, δεδομένου ότι τα δρομολόγια σχεδιάστηκαν από τους δήμους. “Θεωρώ ότι το υπουργείο Μεταφορών θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία τον επόμενο μήνα, καθώς δεν υπάρχουν εκκρεμότητες και αντιδράσεις”, σημείωσε ο πρόεδρος. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium