Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:50:22Επισκέπτες Online: 568


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
06-07-2010
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Καλλικράτης βγάζει σε υποχρεωτική αποστρατεία μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων

Σύμφωνα με το νέο τρόπο εκλογής των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και με βάση όλα τα πιθανά εκλογικά σενάρια ο πλειοψηφών συνδυασμός για τον Δήμο Ωραιοκάστρου θα λάβει τρείς έδρες από την Περιφέρεια Καλλιθέας, πέντε έδρες από την Περιφέρεια Μυγδονίας και 8 έδρες από την Περιφέρεια Ωραιοκάστρου.Ολες οι άλλες έδρες θα διανεμηθούν αναλογικά στην Αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει ότι από πλευράς συμπολίτευσης οδεύουν σε υποχρεωτική αποστρατεία αρκετοί σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι αφού δεν «χωράνε» πλέον ούτε καν ως υποψήφιοι στους συνδυασμούς γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κατάρτιση τους. Μάλιστα αρκετές Κοινότητες δεν θα εκπροσωπηθούν με συμπολιτευόμενους Δημοτικούς Συμβούλους στον νέο Δήμο.

Η ταυτότητα του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου

Ο νέος Δήμος Ωραιοκάστρου αποτελείται από τις τρείς περιφέρειες (όπως ονομάζονται πλέον οι πρώην και καταργηθέντες με τον Καλλικράτη Δήμοι) Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου.
Η Περιφέρεια Ωραιοκάστρου αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου
Η Περιφέρεια Μυγδονίας αποτελείται από την Δημοτική Κοινότητα Λητής και Δρυμού (Ονομάζονται Δημοτικές Κοινότητες επειδή έχουν πάνω από 2000 κατοίκους) και από την Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου (Ονομάζεται Τοπική Κοινότητα επειδή έχει κάτω από 2000 κατοίκους).
Η Περιφέρεια Καλλιθέας αποτελείται από την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου, Νεοχωρούδας, Νέας Φιλαδέλφειας και Μεσαίου (Οικισμοί Μεσαίου, Πετρωτού, Μονολόφου)

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου θα αποτελείται από 27 μέλη συν το Δήμαρχο.
Η Περιφέρεια Ωραιοκάστρου, δηλαδή η πόλη του Ωραιοκάστρου θα συμμετέχει στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου με 13 μέλη.
Η Περιφέρεια Μυγδονίας δηλαδή ο πρώην Δήμος Μυγδονίας θα συμμετέχει με 8 μέλη
Η Περιφέρεια Καλλιθέας, δηλαδή ο πρώην Δήμος Καλλιθέας θα συμμετέχει με 6 μέλη
 
Κάθε περιφέρεια θα έχει τους δικούς της υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.
Κάθε συνδυασμός μπορεί να έχει: Στην περιφέρεια Ωραιοκάστρου έως 20 υποψηφίους, στην περιφέρεια Μυγδονίας έως 12 υποψηφίους και στην περιφέρεια Καλλιθέας έως 9 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους.
Για την εκλογή των Δημοτικών συμβούλων θα ψηφίζουμε τους υποψήφιους της περιφέρειας μας, βάζοντας έως τρεις σταυρούς και έναν μόνο υποψήφιο από κάποια άλλη περιφέρεια.Τα 3/5 των εδρών δηλαδή 16 καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός και τα 2/5 δηλαδή 11 αναλογικά η αντιπολίτευση.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου δηλαδή η πόλη του Ωραιοκάστρου θα έχει 11μελές Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο. (Κάθε συνδυασμός μπορεί να έχει έως 12 υποψήφιους Τοπικούς Δημοτικούς Συμβούλους)
Η Δημοτική Κοινότητα Δρυμού και Λητής θα έχουν 5μελές Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο (Κάθε συνδυασμός μπορεί να έχει έως 6 Τοπικούς Δημοτικούς Συμβούλους. Για την εκλογή των Τοπικών Δημοτικών Συμβούλων (Ωραιόκαστρο, Λητή και Δρυμός) θα βάζουμε έως 2 σταυρούς.
Τα 3/5 των εδρών καταλαμβάνει ο πλειοψηφών συνδυασμός συνολικά στον Δήμο Ωραιοκάστρου και τα 2/5 η Αντιπολίτευση.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου θα εκλέγεται με ψηφοφορία από τους Τοπικούς Δημοτικούς Συμβούλους

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Οι Τοπικές Κοινότητες Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου, Νεοχωρούδας, Νέας Φιλαδέλφειας και Μεσαίου θα έχουν 3μελή Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια (Κάθε συνδυασμός μπορεί να έχει έως 4 υποψήφιους Τοπικούς Κοινοτικούς Συμβούλους)
Για την εκλογή των Τοπικών Κοινοτικών Συμβούλων (Μελισσοχώρι, Πεντάλοφος, Νεοχωρούδα, Νέα Φιλαδέλφεια και Μεσαίο) θα βάζουμε 1 σταυρό.
Οι έδρες κατανέμονται με απλή αναλογική σε όλους τους συνδυασμούς.
Πρόεδρος Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου θα εκλέγεται αυτός που ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα πλειοψηφήσει στις εκλογές της κάθε Τοπικής Κοινότητας.


Αντιδήμαρχοι
Ο Νέος Δήμος Ωραιοκάστρου θα έχει 5 αντιδημάρχους


Συμμετοχή γυναικών-ανδρών

Ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας και συμβούλων τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που υπολογίζεται διακεκριμένα για κάθε δημοτικό συμβούλιο και κάθε συμβούλιο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της.

Πηγή:
www.kallithiotis.blogspot.com 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium