Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:59:07Επισκέπτες Online: 557


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
11-01-2012
ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ

Καλώς τα δεχτήκαμε. Ο φάκελος πήγε στο κτίριο Berlaymont, ήρθε, ξαναπήγε, ξαναήρθε και τελικά μάθαμε το νούμερο. Περίπου 420 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ποινή για τις παράνομες ενισχύσεις που δόθηκαν σε αγρότες το 2008. Συν 220 εκατομμύρια προστίθενται στο λογαριασμό για μπερεκετλίκια παρελθόντων ετών. Για την ακρίβεια, τα χρήματα πρέπει να τα επιστρέψουν εντόκως, μέσα σε τέσσερις μήνες, εκείνοι που τα εισέπραξαν, αλλά αυτά τα πράγματα είναι για σοβαρές, οργανωμένες χώρες, οι οποίες μπορούν να εφαρμόζουν τους νόμους. Εδώ είναι καφενείο και δε χρειάζεται φαντασία για να καταλάβουμε πώς θα πάει το πράγμα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στείλει κάποτε το φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από καμιά δεκαριά μήνες εκείνο θα στείλει ειδοποιητήρια στους αγρότες, οι αγρότες θα τα τσαλακώσουν και θα τα διαβιβάσουν αρμοδίως στη χωματερή της περιοχής, μετά από δύο τρία χρόνια θα σταλούν δεύτερα ειδοποιητήρια, οι αγροτοπατέρες θα πιάσουν στασίδι στους πρωινούς τηλεοπτικούς καφετζήδες που όλους τους συμπονούν, θα γίνει ο συνηθισμένος χαμός, αν κατασχεθεί και κανένα τρακτέρ θα βγει ο υπουργός απολογούμενος. Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα έχει βαρεθεί ν' ασχολείται μαζί μας, θα παρακρατήσει τα χρήματα από τις επιδοτήσεις που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο και θα του πει «τρέχα, μάζεψέ τα εσύ». Εκείνο, φυσικά, δε θα μπορεί να μαζέψει δεκάρα, οπότε θα τα πληρώσει ο δημόσιος προϋπολογισμός και στα χωριά του κάμπου θα πίνουν τσίπουρα εις υγείαν των κορόιδων.

Αν έχετε ξεχάσει την ιστορία, δεν έχετε πολύ άδικο. Τα αγροτικά μπλόκα του 2008 ήταν τα πιο σύντομα των δεκαπέντε τελευταίων χρόνων. Την τέταρτη κιόλας μέρα, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση με τα δελτία των οκτώ, οι Κοκκινούληδες συμφώνησαν με τον Χατζηγάκη και εκείνος, ως παλιός συναγωνιστής από τον καιρό που είχαν στήσει το συνεταιρισμό για να ρίξουν τον Σημίτη, τους έκλεισε το μάτι. Οι αγρότες θα εμφάνιζαν ψεύτικες ζημίες, οι κρατικές υπηρεσίες θα τις βεβαίωναν και όλοι μαζί θα κορόιδευαν την Κομισιόν. Τα χρήματα από την Place Schuman των Βρυξελλών έφτασαν στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, έγιναν γιάγμα, αγοράστηκαν μερικές εκατοντάδες τζιπ που οι ιδιοκτήτες ευγνωμονούντες ονόμασαν «Χατζηγάκηδες» και τώρα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Α, ναι! Κάποιοι από τους αγρότες που τσέπωσαν τις παράνομες επιδοτήσεις ήταν ανάμεσα στους «Αγανακτισμένους».

Βεβαίως, μαζί τα φάγαμε, αλλά αυτά δεν επιτρέπεται να λέγονται στον comme il faut δημόσιο διάλογο. Γι' αυτό, πιπέρι στο στόμα του Πάγκαλου.


Αγγελιοφόρος 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium