Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/3/2023 14:30:29

 Επισκέπτες Online: 532


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
11-01-2012
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Από το 2009 λειτουργεί με επιτυχία παράρτημα του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ο Σωτήρ» στην είσοδο του Κολχικού.

Το Κέντρο εξυπηρετεί 37 ανήλικα άτομα, που παρακολουθούν καθημερινά απογευματινά μαθήματα, όπως εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ειδική συμπεριφορά, ειδική διαπαιδαγώγηση κ.α.
«Η ανάγκη για προσφορά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα άτομα με ειδικές ικανότητες, μας οδηγεί να δημιουργήσουμε και νέο παράρτημα στο Λαγκαδά, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθεια μας» αναφέρει στο lagadas.net η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά  κ. Μαρία Γραικού, που χάρη στις δικές της προσπάθειες ξεκίνησε το παράρτημα ΑΜΕΑ στο Κολχικό.

Η ίδια αναφέρει πως "στόχος μας είναι το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και τις πρωινές ώρες. Είμαστε σε συνεννόηση και με την Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προκειμένου να μας διευκολύνουν στην παραχώρηση χώρου για να αναπτύξουμε τις δράσεις του Κέντρου".

Στόχος του Κέντρου είναι να δώσει διέξοδο στο δικαίωμα της επιμόρφωσης και κατάρτισης των ατόμων ΑΜΕΑ, καθώς και στην αυτόνομη διαβίωσή τους. Στα πρωινά τμήματα θα προσφέρονται δράσεις, όπως ειδικη και κοινωνική αγωγή, λογοθεραπεια, κοινωνική αριθμητική, παιδαγωγική και ψυχολογική υποστήριξη, μουσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων, εξοικίωση και εκμάθηση Η/Υ, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κ.α.
Αν νομίζετε οτι κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συνεπώς θα μπορούσε να ωφεληθεί απο τις δραστηριότητες του Κέντρου Αποκατάστασης "Σωτήρ", μπορείτε να επικοινωνήστε προσωπικά με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά κ. Γραικού στο τηλ. 2394 33026 ή με τον κοινωνιολόγο Γεώργιο Κούκο στο τηλ. 6932729483. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.kentroameasotir.gr. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium