Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2022 11:05:21

 Επισκέπτες Online: 516


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«ΣΤΑ ΟΠΛΑ» Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. & Ε.Δ.Ο.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
13-01-2012
«ΣΤΑ ΟΠΛΑ» Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. & Ε.Δ.Ο.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Ε.Δ.Ο.Θ. (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης), καθώς και μέλη των ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο Λαγκαδά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί.

Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού προκειμένου να εκχωρήσει ο δήμος Λαγκαδά σε ιδιώτη τις υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου αντί 7.107.503,43 ευρώ. Τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι αποφασισμένα να μην το επιτρέψουν, ενώ το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος όχι μόνο για το Νομό Θεσσαλονίκης αλλά για ολόκληρη τη χώρα.
Την ενέργεια του Δήμου Λαγκαδά να παραχωρήσει σε ιδιώτες της καθαριότητα καταγγέλλει η ΕΔΟΘ, η οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΟΘ, ο δήμος Λαγκαδά με πρόσχημα την οικονομική κρίση επιχειρεί να καταργήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΕΔΟΘ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη μας να στηρίξουν την κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Λαγκαδά.

Το ψήφισμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι), στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας που προωθεί ο Δήμος Λαγκαδά.
Τέτοιους είδους ενέργειες στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, αφού η εκχώρηση σε ιδιώτες συνιστά ευθεία απειλή για τις θέσεις εργασίας τους. Πέραν αυτού όμως, θα έχουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες στους δημότες, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καλύψουν οικονομικά τις απαιτήσεις των ιδιωτών που θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά της στελέχη στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το παρόν στην κινητοποίηση της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2012 στο Δήμο Λαγκαδά και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στο Δημαρχείο (Ν. Παπαγεωργίου 2) και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης.    

 Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία για εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα έχει ως συνέπεια απολύσεις εργαζομένων και μεγάλο οικονομικό βάρος για τους πολίτες.
Με την 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στις 10.00 το πρωί στο Δημαρχείο Λαγκαδά (Ν. Παπαγεωργίου 2), οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης θα δώσουν την πρώτη δυναμική απάντησή τους στις επιδιώξεις των αιρετών της περιοχής να αναθέσουν σε ιδιώτες – εργολάβους την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Το χορό αυτό σέρνει πρώτος ο Δήμος Λαγκαδά, ο οποίος έχει προγραμματίσει να διεξάγει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 ανοιχτό διαγωνισμό προκειμένου να εκχωρήσει σε ιδιώτη τις  υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου αντί 7.107.503,43 ευρώ. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν, ενώ το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος όχι μόνο για το Νομό Θεσσαλονίκης αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium