Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/5/2024 00:37:55Επισκέπτες Online: 552


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
18-01-2012
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαγκαδά δηλώνει την πλήρη αντίθεση της στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (που διαφημίσθηκε μάλιστα δεόντως) για παραχώρηση σε επιχειρηματίες της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Με πρόσχημα τις ελλείψεις σε προσωπικό και το κόστος, ιδιωτικοποιούν τον τομέα καθαριότητας, προαναγγέλλοντας ανάλογη πολιτική και σε άλλους τομείς.

Ο λαός του Λαγκαδά μόνο να χάσει έχει από μια τέτοια πολιτική. Παραχωρείται σε ιδιώτες – επιχειρηματίες (που το μόνο κίνητρο που καταλαβαίνουν είναι το γρήγορο και ασφαλές κέρδος) ένας τομέας που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιος και έχει σχέση με την υγεία και τη ποιότητα της ζωής μας.

Το χαμηλότερο κόστος από την παραχώρηση σε ιδιώτες (που βέβαια θα χρησιμοποιήσουν τις υποδομές του Δήμου) σημαίνει: χειρότερες υπηρεσίες (αραιότερη και μη ασφαλής συλλογή  και αποκομιδή), αδιαφορία για την ποιότητα τους, ενώ η διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου θα ανοίξει το δρόμο για εκτίναξη του κόστους. Σημαίνει εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς Αφρικής. Εκεί εξ άλλου στοχεύουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και οι άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου: από τη μια εργαζόμενους εξαθλιωμένους, που πρέπει διπλά και τριπλά να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που παρέχονται, ενώ από την άλλη θα θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας, της Παιδείας, των σκουπιδιών.

Τεράστιες ευθύνες έχει η ΚΕΔΚΕ που έστρωσε το δρόμο στους επιχειρηματίες, ζητώντας η ίδια, ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποδεικνύεται χρυσοφόρα για το κεφάλαιο. Αυτή την πολιτική υπηρετεί ο Δήμαρχος κ. Ι. Αναστασιάδης, που με τη συνολική του πολιτική στέκεται στην αντίπερα από τα λαϊκά στρώματα πλευρά: αποδοχή και προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πολιτική δημοτικών τελών, στάση στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις κ.α. Αντί να αγωνισθεί μαζί με όλο το λαό για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, αντί να διεκδικήσει προς όφελος των δημοτών του Λαγκαδά τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τους Δήμους, πρωτοστατεί στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και γεμίζει με ζεστό χρήμα τις τσέπες των εργολάβων, πρωτοστατεί στη μετατροπή του Δήμου σε Ανώνυμη Επιχείρηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζομένους, όλους τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων να ματαιώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της πλειοψηφίας του Δήμου.

Να απαιτήσουν καθορισμό των όρων για την ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή από τις υπηρεσίες του Δήμου των απορριμμάτων, την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού και υποδομής.

Να αγωνισθούν ενάντια σε όποια σκέψη για εργοστάσιο καύσης, ενάντια στην ανεξέλεγκτη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Τοπική Διοίκηση και μεταφέρει βασικές αρμοδιότητες της σε ιδιώτες.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium