Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/9/2022 04:01:57
    Επισκέπτες Online: 393


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
19-01-2012
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Στο δημαρχείο Λαγκαδά βρέθηκαν χθες το πρωί περισσότεροι από 100 μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις κρύες αίθουσες του σχολείου τους.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα οι αίθουσες του ΕΠΑΛ Λαγκαδά να θυμίζουν… ψυγεία. Αιτία δεν ήταν η έλλειψη καυσίμων, αλλά το πρόβλημα θέρμανσης που υπάρχει στο σχολείο, ένα χρόνιο ζήτημα που ταλαιπωρεί μαθητές και καθηγητές. «Δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόβλημα θέρμανσης που υπάρχει στο σχολείο, καθώς κάθε θερμοϋδραυλικός που έρχεται μας λέει και κάτι διαφορετικό. Όπως και να έχει όμως, το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα» ανέφερε στο www.lagadas.net ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αστέριος Σισκούδης, τονίζοντας παράλληλα πως απαιτούνται περίπου 15.000 ευρώ για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία μαθητών, καθηγητών και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμονων, που του εξέθεσαν το πρόβλημα και του ζήτησαν άμεσα λύση. «Λόγω του πεπαλαιωμένου δικτύου και του ψύχους, το σχολείο μας δεν μπορεί να θερμανθεί σωστά. Αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε καθημερινά στις 6.30 το πρωί για να βάζουμε σε λειτουργία τους καυστήρες, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να ζεσταθούν οι αίθουσες με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου. Υπάρχουν αίθουσες που δεν έχουν θερμαντικά σώματα, και παρότι έχουμε ενημερώσει το δήμο, δεν έγινε τίποτα. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε διαμαρτυρία στο δημαρχείο» ανέφερε στο lagadas.net η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Λαγκαδά κ. Θεοδώρου Ζυματίκα Κική.


Οι μαθητές


«Δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα με τόσο κρύο. Τα κουφώματα δεν έχουν καλή μόνωση και το κτίριο έχει πολλά προβλήματα. Τα διαλείμματα προτιμάμε να βγαίνουμε έξω από σχολείο, καθώς μέσα στις αίθουσες έχει περισσότερο κρύο απ’ ότι έξω» ανέφεραν μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά που συμμετείχαν στη χθεσινή διαμαρτυρία. Οι μαθητές δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τις άριστες συνθήκες θέρμανσης που υπάρχουν στο δημαρχείο Λαγκαδά, λέγοντας πως «με τόση ζέστη, ας κάνουμε μάθημα εδώ πέρα».


Ο δήμος


Γνώστης του θέματος δήλωσε ο κ. Δ.Τσιροτζίδης, συνεργάτης του δημάρχου Λαγκαδά. Ο ίδιος ανέφερε πως το κτίριο παρουσιάζει πολλές θερμικές απώλειες, ενώ λειτουργεί με ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο θέρμανσης που αδυνατεί να αποδώσει ικανοποιητικά σε συνθήκες ψύχους. «Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του καυστήρα από τους 60 στους 80 βαθμούς Κελσίου, όμως παρουσιάζονται συνεχώς βλάβες με κίνδυνο ο καυστήρας να διαλυθεί».

Προβλήματα λόγω της παγωνιάς παρουσιάστηκαν και σε άλλα σχολεία του δήμου Λαγκαδά. Το κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Λαγκαδά έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του κατά 2 κλίμακες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτιρίου, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium