Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/9/2023 19:08:46


 Επισκέπτες Online: 639


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ, ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
23-01-2012
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ, ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Επιστολές ανεξαρτητοποίησης απέστειλαν σήμερα το πρωί οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αναστασιάδη Γιώργος Χαριτίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Ταχματζίδης και ο πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αναστάσιος Χαριτωνίδης.

Στην επιστολή του ο κ. Χαριτίδης αναφέρει πως αποχωρεί από την δημοτική παράταξη του κ. Αναστασιάδη, καθώς διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική πρακτική το δημάρχου, ενώ κάνει λόγο για απουσία ειλικρινούς και διαφανούς συνεργασίας με τους αιρετούς συμβούλους. Ο ίδιος τονίζει πως δεν μπορούν να τον αφήνουν αδιάφορο τα δυσμενή σχόλια των δημοτών, όπως και η διοίκηση του δήμου από μια «κλειστή ομάδα» γύρω από τον δήμαρχο.


Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες μας, ο κύκλος των παραιτήσεων δεν αναμένεται να σταματήσει εδώ, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι νιώθουν δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση και αναμένεται σύντομα να  δηλώσουν παραίτηση ή ανεξαρτητοποίηση.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΧΑΡΙΤΙΔΗ


Λαγκαδάς, 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣ
Την Κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαγκαδά

Κυρία Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή, σας γνωρίζω ότι αποχωρώ από τη Δημοτική παράταξη του σημερινού Δημάρχου Λαγκαδά κ. Αναστασιάδη.
Στην απόφασή μου αυτή, οδηγήθηκα, επειδή διαφωνώ με την ακολουθούμενη πολιτική και πρακτική του Δημάρχου.
Η απουσία ειλικρινούς και διαφανούς συνεργασίας με τους αιρετούς συμβούλους, η διοίκηση από μια κλειστή ομάδα γύρω από τον Δήμαρχο και η άσκηση πολιτικής κατά τρόπο που δημιουργεί δυσμενή σχόλια από τους δημότες δεν μπορεί να με αφήνουν αδιάφορο.
Ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος θα εργάζομαι για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μου.
Με τιμή,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ


Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά


Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση Ταχματζίδη


Την παραίτηση του από αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη Αναστασιάδη υπέβαλλε και ο κ. Ταχματζίδης. Στην επιστολή του αναφέρει πως ο ρόλος του ως αντιδήμαρχος ήταν καθαρά «διακοσμητικός», γεγονός που το επισήμανε κατ’ επανάληψη στον Δήμαρχο. Τονίζει επίσης πως παραβιάστηκαν συστηματικά και στο σύνολό τους οι βασικές αρχές της παράταξης, και ειδικότερα η αρχή της συλλογικότητας, της τήρησης των διαδικασιών και της μη ελαστικοποίησης των θεσμών. Διαφωνεί ριζικά με το ύφος, το ήθος και τις πολιτικές ή μη πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμαρχος και θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας για την περίοδο συμμετοχής του στην Διοίκηση τις πολιτικές ευθύνες που ενδεχομένως του αναλογούν.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΤΑΧΜΑΖΙΔΗ


Λαγκαδάς, 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣ την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κυρία Πρόεδρε,
Έχοντας πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός μου εκ της θέσεως μου, και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών και μα βάση το ήθος, την εντιμότητα και τη διαφάνεια που επιδιώκω να διακρίνουν το σύνολο των ενεργειών μου τόσο στην προσωπική μου ζωή, όσο και στα πλαίσια του θεσμικού μου ρόλου στον Δήμο, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και εκτιμώντας παράλληλα τις παραμέτρους μιας τέτοιας ενέργειας, έλαβα την απόφαση, να υποβάλλω σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, του έτους 2012, την παραίτηση μου, από την θέση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας – Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς οι διαμορφούμενες συνθήκες, δεν μου δίνουν δυνατότητα άλλης επιλογής. Δεν δύναμαι να παραμείνω στη θέση του Αντιδημάρχου, αλλά και στην παράταξη της πλειοψηφίας διότι:
α) Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή, και εκ της θέσεώς μου, από τις πρώτες προσπάθειές παρέμβασης μου στη διαμόρφωση πολιτικής και δράσεως της παρατάξεως συνειδητοποίησα ότι δεν είχα καμία αρμοδιότητα παρέμβασης και ο ρόλος μου ήταν καθαρά «διακοσμητικός», γεγονός που επισήμανα κατ’ επανάληψη στον κ. Δήμαρχο.
β) Παραβιάζονται συστηματικά και στο σύνολό τους, οι βασικές αρχές της παρατάξεως μας, και ειδικότερα η αρχή της συλλογικότητας, της τήρησης των διαδικασιών και της μη ελαστικοποίησης των θεσμών.
γ) Διαφωνώ ριζικά με το ύφος, το ήθος και τις πολιτικές ή μη πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Δήμαρχος.
Παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας, για την περίοδο συμμετοχής μου στην Διοίκηση τις πολιτικές ευθύνες που ενδεχομένως μου αναλογούν. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και των δημοτών μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ,


Δημοτικός Σύμβουλος ΛαγκαδάΟ κ. Χαριτωνίδης δεν έχει αποστείλει ακόμη την επιστολή ανεξαρτητοποιήσης του, καθώς βρίσκεται στη Γερμανία, όμως επικοινώνησε με το lagadas.net και επιβεβαίωσε την απόφαση του για ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του κ. Αναστασιάδη.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium