Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/8/2022 13:22:31
    Επισκέπτες Online: 430


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ" ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
28-01-2012
"ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ" ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας, γνωστής ως Αλτσχάιμερ αλλά και η διαχείριση της νόσου, είναι τα κεντρικά θέματα της πρώτης ομιλίας που διοργανώνεται από την ιατρό Πόπη Καλαϊτζή, σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών Λαγκαδά.
 
Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Νόσου Aλτσχάιμερ Μάγδα Τσολάκη, η οποία θα αναφερθεί εκτενώς στη νόσο της «τρίτης ηλικίας», δίνοντας έμφαση στα νέα δεδομένα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.
 
Θα ακολουθήσουν ομιλίες στις 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:00, στο ΚΑΠΗ του Σταυρού και στις 22 Φεβρουαρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουφαλίων.
 
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος  και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, όπως μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης. Από Αλτσχάιμερ πάσχουν σήμερα στην Ελλάδα 160.000 άνθρωποι, στην Ευρώπη 6.000.000 και σε όλο τον κόσμο 26.000.000. συνάνθρωποι μας!  Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή,  αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της κας. Καλαϊτζή με την εταιρία νόσου Αλτσχάιμερ, θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα ιατρεία της εταιρίας, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού Θεσσαλονίκης.
 
Για πληροφορίες ή συνεντεύξεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:     
       
6945 850707       Αναστασία Αργυριάδου και             
6939 306016       Μαρία Ζαφειρίου. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium