Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 09:32:23Επισκέπτες Online: 476


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
14-07-2010
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Συνέντευξη στον Πασχάλη Μητρακούδη

Πως αποφασίσατε να διεκδικήσετε το δημαρχιακό αξίωμα στο Δήμο Λαγκαδά;
 
   Από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Λαγκαδά, επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω όλα όσα αφορούν τη τοπική αυτοδιοίκηση, να ζήσω τα προβλήματα αλλά και να εντοπίσω τα πλεονεκτήματά μας. Πλεονεκτήματα, που παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη πατρίδα μας, με μία ισχυρή αυτοδιοίκηση μπορούν να αναδειχθούν και να δώσουν την ελπίδα στο Δήμο, στο Δημότη, στο συνάνθρωπό μας. Την ελπίδα αυτή θέλησα να αναδείξω, να εκφράσω και να μετουσιώσω σε προοπτική για ένα τόπο που όλα αυτά τα χρόνια αδικήθηκε από πρόσωπα, πολιτικές και καταστάσεις. Τόλμησα λοιπόν να θέσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Λαγκαδά, επειδή κάποιος έπρεπε να τολμήσει προκειμένου να αλλάξει κάτι. Έχοντας επίγνωση των αναγκών του τόπου μας, αλλά και των υποχρεώσεων απέναντι στο Δημότη, ζητώ τη συστράτευση όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου μας, μακριά από αποκλεισμούς και στείρες διαχωριστικές αντιπαραθέσεις.
 
Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο διευρυμένος Δήμος Λαγκαδά αποτελείται πλέον από επτά Δήμους και σαράντα πέντε οικισμούς. Ποιος πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών μέσα στο νέο Δήμο Λαγκαδά και πως θα επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των οικισμών;
 
  Ο νέος διευρυμένος, με τις επτά εδαφικές περιφέρειες «Καλλικράτειος» Δήμος μας είναι πλέον ένας μεγάλος Δήμος εδαφικά και πληθυσμιακά. Είναι μία πρόκληση, αλλά και ευκαιρία με τη θεσμοθέτηση νέων αρμοδιοτήτων και πόρων να ξεφύγουμε από τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Πρέπει όλοι μας, από αυτούς που θα διοικήσουν το Δήμο έως και τον Δημότη του πιο απομακρυσμένου οικισμού, να συνειδητοποιήσουμε κατ’ αρχάς, πως από τη 1-1-2011, θα είμαστε μια ενιαία κοινωνία με κοινή ιδιαίτερη πατρίδα, το Δήμο Λαγκαδά. Πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τις στενές τοπικιστικές αντιλήψεις, διαισθανόμενοι πως η πορεία προς την ανάπτυξη είναι πλέον κοινή προσπάθεια στην οποία πρέπει να συμμετέχουμε όλοι.
   Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε πως η κεντρική διοίκηση του Δήμου πρέπει να είναι παρούσα και αρωγός κάθε στιγμή και παντού. Να ακούει, να αφουγκράζεται, να νιώθει, να αισθάνεται την αγωνία των τοπικών κοινωνικών ομάδων σε ότι άμεσα τους αφορά. Να δίνει με κάθε τρόπο τη δυνατότητα, παρέχοντας κυρίως τα υλικά μέσα στους τοπικούς Συμβούλους, των οποίων ο ρόλος σωστά αναβαθμίζεται, να υλοποιούν αυτά που σχεδιάστηκαν και αυτά που προκύπτουν στη πορεία.
 
Ποιο είναι το όραμά σας για το διευρυμένο Δήμο Λαγκαδά;
 
   Αυτό που θα θεωρούσα επιτυχία, μια επιτυχημένη θητεία ως Δήμαρχος, θα ήταν η αίσθηση που θα αποκόμιζε ένας επισκέπτης στο τόπο του, μετά από κάποια χρόνια, πως όλα έχουν αλλάξει και τίποτε δεν του θυμίζει «το χθες».
 
Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτετε, όσον αφορά τα προβλήματα και τα έργα που πρέπει να γίνουν στο νέο Δήμο;
 
   Ίσως σας φανώ κάπως «αιρετικός», αλλά η άποψή μου είναι πως δεν αρκεί να επουλώσει κανείς κάποιες πληγές σ’ ένα τόπο, πρόχειρα -γρήγορα έστω, και να στρέψει την προσοχή του κάπου αλλού. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα πλεονεκτήματα ενός τόπου. Θα τα εντοπίσουμε (ήδη στο σχέδιο μας κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση), θα τα αναδείξουμε με μεγάλη προσοχή, σεβόμενοι τις τοπικές κοινωνίες, τις συνήθειες, την πολιτιστική τους παράδοση, το περιβάλλον και θα τα χρησιμοποιήσουμε ως όχημα για την ανάπτυξη. Κι όταν λέμε ανάπτυξη εννοούμε την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, οικονομία, πολιτισμό, παράδοση, ευκαιρίες, περιβάλλον για όλους, αλλά και για τον τόπο.
 
Ποιο θεωρείτε το «δυνατό χαρτί» της υποψηφιότητάς σας;
 
   Δεν υπάρχουν σήμερα «δυνατά χαρτιά» ή μαγικοί τρόποι επικοινωνίας που θα μπορούσαν να πείσουν τους πολίτες να πιστέψουν σε κάτι που δεν μπορείς να τους προσφέρεις. Είμαι σίγουρος πως οι πολίτες είναι ώριμοι πολιτικά ώστε να μη παρασύρονται πλέον από εντυπωσιακές εμφανίσεις «περισπούδαστες» ομιλίες, πολύχρωμες φιέστες ή άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα που απλά αμπαλάρουν την ανυπαρξία. Οι Δημότες γνωρίζουν πως η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέους ανθρώπους με άποψη και νέες προτάσεις. Ανθρώπους έντιμους, με θάρρος, ικανούς να διεκδικήσουν. Ανθρώπους που αποδεικνύουν κάθε μέρα πως βρίσκονται εκεί όταν τους χρειάζονται και πως θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί και μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω λοιπόν στη σχέση που κτίζει κανείς με τους πολίτες, στην επαφή μαζί τους και τη δημιουργία αίσθησης της κοινής προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
 
Πως βλέπετε το μέλλον της χώρας μας μέσα από τη δύσκολη «πολιτικοοικονομική» συγκυρία που βιώνουμε;
 
   Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να διακρίνω τις πράγματι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην πατρίδα μας. Τα λάθη των προηγουμένων ετών, η αλόγιστη διαχείριση των εθνικών πόρων, η έλλειψη αποφασιστικότητας με δέος το πολιτικό κόστος, μας οδήγησαν σήμερα εδώ που βρισκόμαστε. Πιστεύω όμως στην αποφασιστικότητα και τη δημιουργικότητα του Έλληνα έστω και την τελευταία στιγμή. Πιστεύω σ’ αυτό το περίφημο D.N.A. της φυλής μας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε σαν έθνος. Αυτό που ανόρθωσε τη χώρα μας ύστερα από τετρακόσια χρόνια Οθωμανικής δουλείας και αν θέλετε πιο πρόσφατα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα όταν σταθήκαμε και πάλι στα πόδια μας με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια μετά την καταστροφική περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου.  Σύντομο βιογραφικό


Ο Ιωάννης Αναστασιάσης είναι λογιστής - φοροτεχνικός, μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαγκαδά. Εκλέγεται από το 1998 Δημοτικός Σύμβουλος ανελλιπώς και μάλιστα στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (2002-2006), αναδείχτηκε Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Είναι έγγαμος με την Βασιλική Δελημπαλτα (το γένος Ράμτσιου), Κοινωνική Λειτουργό, και έχουν τέσσερα παιδιά, τη Δέσποινα, τον Αναστάσιο και τα δίδυμα Μιχαήλ και Γεώργιο.To lagadas.net ανοίγει πρώτο τη μάχη των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοέμβρη 2010. Δημοσιεύουμε τις απόψεις των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και δημοτών που επιθυμούν να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους προς τους υποψήφιους δημάρχους.
Θα ακολουθήσουν οι συνεντεύξεις και των υπολοίπων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της επαρχίας Λαγκαδά.
Η καθημερινή σας ενημέρωση από το εγκυρότερο site της επαρχίας Λαγκαδά.


copyright: www.lagadas.net
 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με αναφορά στην πηγή    

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium