Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/3/2023 21:04:14

 Επισκέπτες Online: 544


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
02-02-2012
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των εν Αγίοις πατέρων Ημών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρουσία αντιπροσωπειών της τοπικής μαθητειώσης νεολαίας της επαρχίας μας στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό Αγίας Παρασκευής.
 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και επί την ευκαιρία της εορτής της Παιδείας και των Γραμμάτων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ομίλησε για το νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών τονίζοντας ότι «οι τρείς Ιεράρχες συν τοις άλλοις αποτελούν για τους νέους μας αλλα και για κάθε πιστό τα φωτεινά εκείνα πρότυπα αγιότητος και σοφίας που μας οδηγούν εις το κατ΄εξοχήν αιώνιον πρότυπον, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης βράβευσε με τιμητικό έπαινο τους αριστούχους μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μητροπόλεως μας ευχόμενος υγεία, πρόοδο και πλούσιο τον από Θεού φωτισμό, προκειμένου η ζωή τους να είναι κοντά στην Εκκλησία και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους να παραμένουν άριστοι σε όλους τους τομείς στην ζωή τους.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως τονίζοντας σε διάλογο είχε με τους νέους την στενή σχέση που οφείλουν να έχουν με την Εκκλησία. Παράλληλα, τους διένειμε από μία Καινή Διαθήκη, το χρονικό της ερεύσεως των Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, το βιβλίο «Διακονώντας τον Λόγο» το οποίο περιέχει ομιλίες και κηρύγματα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας που εκφωνήθηκαν κατά το απελθόν έτος και το Επετειακό Λεύκωμα που εκδόθηκε επί τη ευκαιρία της επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Λαγκαδά.
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium