Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/2/2023 16:37:45

 Επισκέπτες Online: 742


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
08-02-2012
ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


Εκτός από τη δημοτική ενότητα Λαγκαδά, όλες οι υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου Λαγκαδά είναι από χθες ντυμένες στα «λευκά».

Μεγάλες ποσότητες χιονιού υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις τοπικές κοινότητες Βερτίσκου, Νικόπολης, Ευαγγελίστριας, Λαχανά, Ξυλόπολης, Καρτερών, Λευκοχωρίου και Πετροκεράσων. Χθες το βράδυ το «έστρωσε» και στην πόλη του Λαγκαδά, όμως η χιονόπτωση διεκόπη μετά από λίγες ώρες.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κομμάτι Οσσας - Βερτίσκου και Βερτίσκου - Νικόπολης, όμως μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχουν καθαριστεί πλήρως οι δρόμοι από τα συνεργεία του δήμου Λαγκαδά. Εξαιτίας της χιονόπτωσης, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές στην είσοδο του Λαγκαδά, μπροστά στο στρατόπεδο Ράμναλη.

Αυτή τη στιγμή η χιονόπτωση έχει σταματήσει στα όρια του δήμου Λαγκαδά, όμως νέο κύμα χιονιά αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το Σαββατοκύριακο.  Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης μέσω του lagadas.net συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να περιοριστούν μόνο στις απολύτως απαραίτητες και είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

«Πόλεμος» για το αλάτι

Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη καταγγέλλει τις ιστορίες τρέλας του ελληνικού κράτους.

Αν αναρωτηθεί ένας πολίτης από που προμηθεύεται ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη (όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Λαγκαδά) το αλάτι που ρίχνει στους δρόμους όταν χιονίζει, η απάντηση είναι ......600 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα από το δήμο, στο χωριό Μέση της Κομοτηνής.

Αυτή είναι η απόσταση που χρειάζεται να καλύψουν τα φορτηγά του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη (όπως και του δήμου Λαγκαδά) προκειμένου να προμηθευτούν αλάτι από τις Ελληνικές Αλυκές, την ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου, η οποία βρέχει ....χιονίζει, δουλεύει μέχρι τις 3 το μεσημέρι(!!), σε αντίθεση προφανώς με τα «κορόιδα» των δημοτικών υπηρεσιών του δήμου, το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που όταν χιονίζει ή υπάρχουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο. Όπως επιβάλλει άλλωστε το καθήκον, αλλά αξιώνει και η πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη σε επιστολή του, μεταξύ άλλων αποδεκτών, και προς τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το πρόβλημα ομαλής τροφοδοσίας του δήμου εξαιτίας της απαράδεκτης τακτικής της πολιτείας και συγκεκριμένα των Ελληνικών Αλυκών, του μοναδικού προμηθευτή αλατιού, να λειτουργεί με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας αδιαφορώντας για το αν και πότε θα χιονίσει και πόση ταλαιπωρία και κινδύνους θα υποστούν χιλιάδες έλληνες πολίτες, επειδή το ......μαγαζί κλείνει στις 3!. Χωρίς αυτοί που έχουν τα κλειδιά να ενδιαφέρονται για την αγωνία των συμπολιτών τους, ούτε ασφαλώς και για το ότι θα πουλήσουν χιλιάδες τόνους αλατιού εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λογαριασμό του δημοσίου.

Ασφαλώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως σε έκτακτες συνθήκες υπάρχουν έκτακτα ωράρια. Επίσης δεν αντιλαμβάνονται πως η προμήθεια σε αλάτι, όσος σχεδιασμός και αν υπάρξει, είναι αδύνατο να προβλεφθεί, αφού εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια της χιονόπτωσης. Πράγμα που επιβάλλει οι Ελληνικές Αλυκές να είναι «ανοιχτές» (!!) ώστε κάθε δήμος να μπορεί να τροφοδοτείται διαρκώς με τις αναγκαίες ποσότητες αλατιού. Μόνο το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη «έριξε» στους δρόμους περισσότερους από 600 (!!) τόνους αλάτι, προστατεύοντας πολίτες και οδηγούς από κινδύνους και σοβαρά ατυχήματα. Και θα συνεχίσει να το πράττει. Είναι όμως σύμπτωμα παρακμής, να υπάρχει ένας στόλος 18 μηχανημάτων αποχιονισμού και έργου, μια τιτάνια ανθρώπινη προσπάθεια και ένα πρόθυμο προσωπικό σε διαρκή ετοιμότητα μέρα νύχτα και η μάχη με τα χιόνια να κρίνεται μπροστά στην κλειστή πόρτα του ελληνικού κράτους!

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο δήμος Λαγκαδά, καθώς έχουν εξαντληθεί οι ποσότητες άλατος από τους προμηθευτές και ο δήμος έχει στείλει φορτηγά στην Κομοτηνή ώστε να προμηθευτεί από εκεί.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium