Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/6/2023 13:45:24 Επισκέπτες Online: 501


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ
14-07-2010
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Δημήτρης Γαλαμάτης.

 Υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης και με τη… βούλα είναι από χθες ο Δημήτρης Γαλαμάτης. Ο αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ ενέδωσε στις προτροπές της τοπικής κοινωνίας και πήρε την απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γέννημα-θρέμμα της περιοχής (γεννήθηκε στο Σταυρό), γνωρίζει από… πρώτο χέρι τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του νέου Καποδιστριακού δήμου. Και το κυριότερο, έχει πρόγραμμα. Όχι 100 ημερών, όπως διευκρίνισε, αλλά συγκεκριμένο πλάνο βάσει του οποίου θα πετύχει το στόχο του.

 Οι βασικές προτεραιότητες που έθεσε είναι δυο. Πρώτον η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, για το οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια και δεύτερον η αξιοποίηση του υπαρκτού πλούτου ο οποίος πρέπει να αναδειχθεί. «Ο νέος δήμος Βόλβης διαθέτει “χρυσάφι” που πρέπει να το αναδείξουμε και κατ’ επέκταση να το αξιοποιήσουμε» σημείωσε, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τους κύριους άξονες της προεκλογικής του εκστρατείας. Συμπλήρωσε δε πως ο νέος δήμος «μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα με πολιτικές εναλλακτικών και αλληλοϋποστηριζόμενων μορφών τουρισμού (ιαματικός, θρησκευτικός, αγροτουρισμός κλπ)».

Μακριά από κομματικά στεγανά

Αν και κουβαλά στις πλάτες του συγκεκριμένη πολιτική κληρονομιά, ξεκαθάρισε πως η υποψηφιότητα του δεν περιορίζεται σε κομματικά στεγανά. Απευθύνεται, όπως είπε, σε όλους τους δημότες της Βόλβης ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις του καθενός. «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά. Σχετικά με το συνδυασμό του, φάνηκε η πρόθεση να συμπεριλάβει αρκετά πρόσωπα της δικής του γενιάς (σαραντάρηδες). Μαζί τους άλλωστε μοιράζεται εδώ και χρόνια, όπως τόνισε, τα ίδια όνειρα, τις ίδιες σκέψεις και τους ίδιους προβληματισμούς για το καλό του τόπου τους. Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει και από αύριο, όπως είναι φυσικό, θα ενταθούν.

Περιμένοντας τον… αντίπαλο

Η ανακοίνωση Γαλαμάτη ανοίγει το χορό των υποψηφιοτήτων στο δήμο Βόλβης (με συνολικό πληθυσμό 25.709 κατοίκων) που προκύπτει από τη συνένωση των δήμων Καλλινδοίων, Απολλωνίας, Μαδύτου, Ρεντίνας, Αρέθουσας και Αγίου Γεωργίου.

Με δεδομένο ότι έχει την πλήρη στήριξη της ΝΔ και των «γαλάζιων» στελεχών της Β΄Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρόσωπο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Άγγελος Φραντζής και ο πρώην δήμαρχος Ρεντίνας Γιώργος Στοίτσας. Ο πρώτος φημολογείται πως έχει ήδη πάρει την απόφαση του να είναι υποψήφιος, ενώ ο δεύτερος μελετά προσεκτικά όλες τις παραμέτρους και έχει συνεχείς επαφές με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσαλικίδης, από την εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium