Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/9/2023 18:02:27


 Επισκέπτες Online: 572


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔIΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
16-02-2012
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔIΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


Στο Μνημόνιο 2, που ψηφίστηκε τελικά με 199 ψήφους, αναφέρει ως κεντρικό στόχο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου την «εξάλειψη 550 θέσεων Αντιδημάρχων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ισχύ από το τέλος του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων και των συσχετιζόμενων θέσεων προσωπικού».

Τέσσερις στο δήμο Λαγκαδά


Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το Μνημόνιο 2 στο Δήμο Λαγκαδά θα πρέπει να μειωθούν οι Αντιδήμαρχοι σε τρεις, αφού ανήκει στην κατηγορία των Δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους όπου ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι.

Παράλληλα προσδιορίζεται ότι ιδιαίτερα για τους Δήμους στους οποίους σημειώνονται πάνω από πέντε έως οκτώ δημοτικές ενότητες προστίθεται ένας ακόμη Αντιδήμαρχος.

Ετσι στο δήμο Λαγκαδά, όπου συνενώθηκαν επτά δημοτικές ενότητες, προστίθεται ένας ακόμη αντιδήμαρχος, δηλαδή συνολικά τέσσερις αντιδήμαρχοι για το δήμο Λαγκαδά, αντί για έξι που είναι έως τώρα.

Από κει και μετά θα πρέπει να σημειώσουμε πως μεγάλη σφαγή αναμένεται να γίνει και στους ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες. Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες θέσεις προσδιορίζονται με βάση τον αριθμό των Αντιδημάρχων με συνέπεια από την ώρα που καταργούνται θέσεις Αντιδημάρχων καταργούνται και θέσεις ειδικών συνεργατών και ειδικών συμβούλων. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα καταγγελθούν συμβάσεις ειδικών συνεργατών και ειδικών συμβούλων, με την εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων της νομοθεσίας.

Μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι «τυχεροί» που θα αποχωρήσουν. Μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί άλλη μια δύσκολη απόφαση, την οποία καλείται να λάβει ο δήμαρχος Γ. Αναστασιάδης.

Αλλα είχαν συμφωνήσει

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα για τη μείωση των αντιδημάρχων, ταυτόχρονα η ίδια... κυβέρνηση και ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συμφωνούσε με τους δημάρχους να μην μειωθούν οι αντιδήμαρχοι!

Με άλλα λόγια ενώ η διάταξη για μείωση των αντιδημάρχων περιλαμβανόταν στο περίφημο Μνημόνιο 2, την ίδια ώρα η ίδια διάταξη αποσυρόταν από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ανώτατα στελέχη της ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έμαθαν χθες από τους... δημοσιογράφους ότι μειώνονται οι αντιδήμαρχοι καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (δηλαδή λίγο πριν κατατεθεί το νέο Μνημόνιο στη Βουλή) η κοινή επιτροπή υπουργείου – ΚΕΔΕ συμφωνούσε να μην τεθεί ξανά θέμα μείωσης των αντιδημάρχων.

Μάλιστα σχετική δέσμευση (δηλ. περί μη μείωσης των αντιδημάρχων) είχε αναλάβει την περασμένη Τρίτη ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Με άλλα λόγια απλά ήρθε να επιβεβαιωθεί και σε αυτό το θέμα ότι δεν έχει σημασία τι συμφωνούν τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά τι θέλει να κάνει η τρόικα.

Πάντως, πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωναν μέσω της aftodioikisi.gr ότι η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους δημάρχων και περιφερειαρχών θα καταργηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, ότι ακόμη κι αν δεν εξευρεθούν τα σχετικά κονδύλια, η μείωση των αντιδημάρχων και ειδικών συμβούλων και συνεργατών δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από την 1.1.2013.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης ανέφερε στο lagadas.net πως θα γίνει τροποποίηση του εν λόγω άρθρου του Μνημονίου, η οποία αναμένεται σύντομα και πως θα είναι στη ευχέρεια του δημάρχου για την μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium