Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2023 03:03:36 Επισκέπτες Online: 477


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...Νο 1
17-02-2012
ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...Νο 1


Οι «κουμπάροι» το πάνε για «γάμο»;

Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις του δημάρχου Λαγκαδά Ι.Αναστασιάδη με τον πρώην δήμαρχο Λαχανά και δημοτικό σύμβουλο Λαγκαδά Παντελή Πάσχο. Ο τελευταίος ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως βρέθηκε με τον δήμαρχο στην Αθήνα προκειμένου από κοινού να προωθήσουν έργα της δημοτικής ενότητας Λαχανά. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί μάλιστα στο γεγονός πως στη δημοτική ενότητα Λαχανά βρέθηκαν πολλές μελέτες και έργα έτοιμα προς δημοπράτηση και συνεχάρη γι’ αυτό τον κ. Πάσχο.

Στο προχθεσινό συμβούλιο ο κ. Πάσχος -με αφορμή το ταξίδι στην Αθήνα- ανέφερε πως ανήκει στην παράταξη απ’ όπου εκλέχθηκε, για να λάβει την απάντηση του δημάρχου «θα με παρακαλάς τον τελευταίο χρόνο για να μπεις στο συνδυασμό μου». Πάντως, στους δημοτικούς κύκλους ο Παντελής Πάσχος χαρακτηρίζεται ως «κουβαλητής ψήφων», καθώς κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από 2.000 σταυρούς στις περασμένες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Γ.Καραγιάννη. Φαίνεται πως μας το φέρνουν λάου-λάου και δεν αποκλείεται στις επόμενες δημοτικές εκλογές να δούμε υποψήφιο τον Πάσχο με την παράταξη του Αναστασιάδη, όπως και υποψηφίους συμβούλους άλλων παρατάξεων που δεν εκλέχτηκαν.

 

Κι ο «ψωριάρης» χώρια

Σε ξεχωριστό γραφείο κάθονται πλέον οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ταχματζίδης και Χαριτίδης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Όποιος δεν κάθεται καλά, εδώ θα έρχεται» ανέφερε με νόημα σε συναδέλφους του ο κ. Ταχματζίδης, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει πως θα έρθουν να καθίσουν κι άλλοι εκεί, τόνισε: «σε λίγο δεν θα χωράμε, θα χρειαστεί κι άλλο τραπεζάκι».

 

Φαί χωρίς αλάτι

Είναι γεγονός πως όταν λείπει ο Τάσος Χαριτωνίδης από το δημοτικό συμβούλιο, καταντάει ανιαρό. Οι ατάκες του τσακίζουν κόκαλα και ενίοτε τεντώνουν τα νεύρα του δημάρχου. Φαίνεται πως περισσότερο του ταιριάζει η αντιπολίτευση του κ. Χαριτωνίδη, παρά η εξουσία. Η απουσία του δικαιολογεί και τους χαλαρούς τόνους στους οποίους κινήθηκε το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

 

Η νέα πρόεδρος

Τα νέα της καθήκοντα ανέλαβε πριν περίπου ένα μήνα η Γεωργία Μιχαηλίδου, μετά την παραίτηση του προέδρου Κολχικού-Δρακοντίου Κωνσταντίνου Μπαλδιμτσή, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Ο φωτογραφικός φακός του lagadas.net τη συνέλαβε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συζήτηση. Της ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα.
Γλώσσα λανθάνουσα

Τη γνωστή παροιμία "γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια" επικαλέστηκε ο Παντελής Πάσχος για να πικάρει την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γραικού, που ατυχώς ανέφερε τη λέξη "συμπαραστάτης του δημάρχου" αντί για "συμπαραστάτης του δημότη". Η πρόεδρος δεν παραδέχτηκε οτι το ανέφερε, αν και η ίδια κάτι παραπάνω θα ξέρει...Κουιζάκι

Ποιος αντιδήμαρχος "ψήλωσε 10 πόντους" εξαιτίας των επαίνων που δέχτηκε από τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους για την άριστη εργασία του; Αυτή τη φορά ένιωσε ευχάριστα, σε αντίθεση με την προηγούμενη συνεδρίαση που του σύραν τα εξ αμάξης οι Δρακοντιώτες! Πότε ζέστη, πότε κρύο Αντιδήμαρχε!


Π.Μ.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium