Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2024 19:02:36Επισκέπτες Online: 445


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ρεκόρ υποψηφιοτήτων για το νέο δήμο Ωραιοκάστρου - Μυγδονίας - Καλλιθέας
19-07-2010
Ρεκόρ υποψηφιοτήτων για το νέο δήμο Ωραιοκάστρου - Μυγδονίας - Καλλιθέας

5 + 1 υποψήφιοι για μία θέση
Του Πασχάλη Μητρακούδη

Ποιοι διεκδικούν την ψήφο μας


 
1.       Αλίρη Χριστίνα
Η νομαρχιακή σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης (με το συνδυασμό της Βούλας Πατουλίδου) έχει επίσημα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για το νέο δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται λάβει και το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ίδια, της έγινε πρόταση από ομάδα πολιτών για να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το νέο δήμο Ωραιοκάστρου. «Πρόκειται για πρόταση εξαιρετικά τιμητική, που, συγχρόνως, διατυπώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία ο προβληματισμός μου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι έντονος. Ως νέος άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια διαμένει στο Ωραιόκαστρο βλέπω με θλίψη την ευρύτερη περιοχή να μαραζώνει…. Η περιοχή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Κυρίως όμως διαθέτει δυναμικούς πολίτες οι οποίοι θα πρέπει επιτέλους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» αναφέρει η κ. Αλίρη.


 
 
2.       Γαβότσης Αστέριος
Ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, μετά από δύο τετραετίες δημαρχιακής θητείας στο δήμο Μυγδονίας, αποφάσισε να διεκδικήσει και το νέο δήμο Ωραιοκάστρου. Συνεργάζεται μάλιστα με τον επίσης «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Καρασαββίδη, και μαζί παρουσίασαν την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού τους, που φέρει την ονομασία «Πολιτεία με Όραμα». Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν πως θα καταφέρουν να αποσπάσουν τη δημαρχία από τα «έμπειρα χέρια» του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Νικόλαου Μπάτου. 
 
 
3.       Θέμελης Αγγελος
Υποψήφιος με την επίσημη στήριξη του ΚΚΕ, ο Άγγελος Θέμελης είναι δικαστικός υπάλληλος, 57 ετών και κάτοικος Ωραιοκάστρου. Ο συνδυασμός του ονομάζεται Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου και η εκλογική διακήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΛΑ.Σ.Ω δημιουργήθηκε από κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές με τη συνένωση των Δημοτικών Αγωνιστικών Κινήσεων Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας. Βάση της συσπείρωσης είναι η εκτίμηση ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Καποδιστριακοί Δήμοι δεν έλυσαν κανένα γενικότερο, κανένα σοβαρό τοπικό πρόβλημα. Αντίθετα προωθήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Οι τρεις δήμαρχοι και τα συμβούλιά τους δεν καταδίκασαν την αντιδραστική λαίλαπα, δεν αγωνίστηκαν για μισθούς και συντάξεις, δεν στήριξαν τους επαγγελματίες της περιοχής τους, δεν απαίτησαν από το κράτος τους παράνομα παρακρατημένους πόρους….»
 
 

4.       Μπάτος Νικόλαος
Ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου και αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Μπάτος,  διανύει ήδη την τέταρτη θητεία του στο δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ έχει σαν στόχο να διεκδικήσει και για πέμπτη φορά την ψήφο των δημοτών του με το συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη των δημοτικών παρατάξεων της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, αλλά και με τοπικά στελέχη της ΝΔ στο δήμο του, έχοντας ως στόχο να «κερδίσει» από πολύ νωρίς τα στελέχη του κόμματος στην περιοχή και το χρίσμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο συνδυασμό του κ. Μπάτου εισχώρησε και ο Χρήστος Γαλάνης, υποψήφιος δήμαρχος δήμου Μυγδονίας το 2006 και δημοτικός σύμβουλος δήμου Μυγδονίας.
 
 
5.       Σαραμάντος Δημήτριος
Το χρίσμα της ΝΔ διεκδικεί και ο νυν δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος, που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και διανύει ήδη τη δεύτερη τετραετία στο «τιμόνι» του δήμου Καλλιθέας. Ο συνδυασμός του ονομάζεται «Ενωτική Προοπτική δήμου Ωραιοκάστρου» και περιλαμβάνει ονόματα από όλους τους κομματικούς χώρους και από τους τρεις δήμους.
 


 
6.       Τσακίρης Παντελής
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έγινε μόλις χθες μέσα από την εφημερίδα "Χρόνος" του Ωραιοκάστρου, αν και εδώ και καιρό ακούγονταν έντονα το όνομά του. Ο νεαρός Παντελής ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής το 2009 με τη Ν.Δ., αλλά παρότι δεν κατάφερε να εκλεγεί, συγκέντρωσε 8.000 σταυρούς. Ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ενεργούς Δημοκρατικής Ομάδας Νέων (ΕΝ.Δ.Ο.Ν.) ενώ συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του «Συλλόγου Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη», του «Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων» και του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Νέων Αιρετών» στην τοπική αυτοδιοίκηση. 1983. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ωραιοκάστρου, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. και έλαβε τον τίτλο του Master στις Διεθνείς Σχέσεις από το Freie Universitaet του Βερολίνου. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου. Είναι μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής στην οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος για την περίοδο 2007-2008. Συμμετέχει στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Ωραιοκάστρου (ΠΟΔΩ). Υπήρξε ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Επιστημών, όπου διετέλεσε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού για την περίοδο 2002-2004 και μέλος της ΟΝΝΕΔ Β’ Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: www.lagadas.net
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium