Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 06:03:51Επισκέπτες Online: 405


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ;
26-03-2012
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ;


Του Τρύφωνα Τσομπάνη

Μάλιστα, το ακούσαμε λοιπόν κι αυτό δια στόματος Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ότι τα «στρατόπεδα θα λειτουργήσουν θέλουμε δε θέλουμε». Ο υπουργός «προστασίας του πολίτη», αποφάσισε ξαφνικά να «προστατεύει» και τους λαθρομετανάστες και τους κάθε λογίς πρόσφυγες. Πώς; Κάνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι σαν Νταχάου ή Γκουαντάναμο ή δεν ξέρω πως μπορεί να τα φαντάζεται ο άνθρωπος, γιατί η σπουδή του δείχνει ότι όχι απλά δεν ξέρει τι θέλει, αλλά δεν ξέρει και τι του γίνεται. Ή μάλλον ξέρει, θέλει να καθαρίσει την Αθήνα, δηλ. την εκλογική του περιφέρεια και μάλιστα προ των εκλογών,  από ό,τι της χαλάει την όψη της πρωτεύουσας και αποφάσισε λέει να μπει σκούπα στη Αθήνα, ναι έτσι είπε, σκούπα.

Όμως η σκούπα υπουργέ μου, μαζεύει σκουπίδια, και δεν νοείται υπουργός μιας χώρας ευρωπαϊκής, και μάλιστα χώρας σαν την Ελλάδα, δημοκρατικής και ανεκτικής στον πρόσφυγα, που ποτέ δεν εξέθρεψε τον ρατσισμό, να θεωρεί τον μετανάστη σκουπίδι και να τον φυλακίζει σε ένα στρατόπεδο μιας πόλης. Δηλαδή μια κοινωνία ανθρώπων μεταναστών, φυγάδων ουσιαστικά από τις πατρίδες τους, περίπου 1000 με 2000 άτομα, συγκεντρωμένοι σε ένα παλιό στρατόπεδο, με μηδενικές υποδομές, με δυνατότητα φιλοξενίας 200 ατόμων, χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς θέρμανση, στα όρια των πόλεων, να ζει παράλληλα με μια άλλη κοινωνία, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της εξαιτίας της κρίσης, γιατί; Γιατί το κράτος και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της χώρας και το ποιος μπαίνει στην χώρα, και θα μπορεί να ελέγξει ένα στρατόπεδο δίπλα στα Λαγκαδίκια, που ο πληθυσμός των φυλακισμένων μεταναστών θα είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των τριών διπλανών χωριών. Μα είναι με τα καλά τους; Από ποιες ανθρωπιστικές ιδέες τελικά εμφορούνται οι πολιτικοί μας; Φαντάζουν επικίνδυνοι τελικά για την κοινωνία μας. Η σκέψη τους αγγίζει τα όρια της διαστροφής.

Αυτό που ενοχλεί κυρίως στην υπόθεση αυτή δεν είναι το ότι θα ρθούν κάποιοι λαθρομετανάστες ακόμη, που ούτως ή άλλως γυρνάνε ελεύθερα παντού, και να πούμε και την αλήθεια, ο Έλληνας μεγάλωσε με κάποιες αρχές και με μια παράδοση, που καθένας που χτύπησε την πόρτα του, δεν τον κλώτσησε, αλλά και τον τάισε και τον πότισε και δουλειά του έδωσε, γιατί στο πρόσωπο του κάθε μετανάστη έβλεπε το ανθρώπινο πρόσωπο ή θυμόταν την ιστορία των δικών του ανθρώπων που έγιναν κάποτε πρόσφυγες ή μετανάστες.

Εκείνο που εξοργίζει είναι ότι ενώ το κράτος επιδοτείται από την Ε.Ε.  με τεράστια ποσά για τη φύλαξη των συνόρων, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι η γελιοποίηση της Ελλάδας μας συνεχίζεται ακόμη από αυτούς που την έφεραν σ’ αυτό το κατάντημα και από το πώς οργάνωσαν το κράτος τα τελευταία 30 χρόνια, όπου τίποτε δεν περπάτησε σωστά, τίποτε δεν ολοκληρώθηκε σαν έργο, τίποτε δεν έγινε με τις προδιαγραφές που προέβλεπαν οι σχεδιασμοί. Και συνεχίζουν έτσι, σαν πιράνχας έτοιμα να καταβροχθίσουν κάποιες νέες επιδοτήσεις της Ευρώπης, η οποία μετά θα μας κατηγορήσει κι όλας ότι καταπατούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, όταν δεν θα τους δίνουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές.

Η αφέλεια μάλιστα του υπουργού σκοτώνει ταύρο, καθώς δήλωσε στους κατοίκους της περιοχής Νεαπόλεως -Σιατίστης που τον επισκέφθηκαν, ότι τα στρατόπεδα θα είναι τελείως κλειστά, δεν θα έχουν καμιά επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος. Δηλαδή φαντάζεστε την κοινωνία την εντός συρματοπλέγματος και την κοινωνία την εκτός συρματοπλέγματος; Τα παιδιά; Τι θα απογίνουν τα παιδιά; Πως μπορεί να λέει τέτοια ένας «υπουργός» μιας πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας; Δεν ντρέπεται να ακούει την ηχώ της φωνής του;

Πριν από χρόνια επαναστατήσαμε για τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, και μας υποσχέθηκαν την τελειότερη κατασκευή. Μας είπαν ψέματα αισχρά. Τώρα ετοιμάζουν μια ΧΩΜΑΤΕΡΗ ανθρώπων που η δυσωδία της θα πνίξει και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς που μας έχει απομείνει.

Πάντως  επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά, ότι οι άνθρωποι που είναι υπόλογοι για το χάλι της χώρας μας, και μυαλό δεν βάζουν αλλά και γίνονται ακόμα χειρότεροι και πιο επικίνδυνοι.

Στο ερώτημα λοιπόν του τίτλου του άρθρου, «Ρατσισμός ή φασισμός», απαντούμε, δυστυχώς, και τα δύο μαζί.  
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium