Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 15:32:47Επισκέπτες Online: 464


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"O ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ"
29-03-2012
"O ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ"


Έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά οι κάτοικοι Λαγκαδά, στην επιχειρούμενη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ίδρυση στρατοπέδου φύλαξης λαθρομεταναστών στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδικίων


Την άρνησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης στην επιχειρούμενη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ίδρυση στρατοπέδου φύλαξης λαθρομεταναστών στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδικίων, θέμα το οποίο ο «Τ.Θ.», αποκάλυψε στις 23 Μαρτίου.

Η μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Βογιατζόγλου», σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε αντιδράσεις, καθώς το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια του οικισμού. «Είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις επιλογές της κεντρικής κυβέρνησης να επιμένει να θεωρεί τους κατοίκους του δήμου Λαγκαδά και της επαρχίας γενικότερα ως πολίτες Β’ κατηγορίας. Είμαστε μια περιοχή στην οποία επέβαλαν παρά τη θέληση μας, τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, σχεδιάζουν εργοστάσια καύσης, σταθμούς διαλογής και ανακύκλωσης, επιχειρούν να μας κλείσουν τα σχολεία, την εφορία μας, τα αστυνομικά τμήματα, τα κέντρα υγείας και στο τέλος θέλουν να μας φέρουν και λαθρομετανάστες με όσα δεινά θα επέφερε μια τέτοια απόφαση στον τόπο μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, που συνεδρίασε κατεπειγόντως τη Δευτέρα, έλαβε ομόφωνη απόφαση κατά της δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών στα όρια του δήμου. Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η διοίκηση του δήμου θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σε περίπτωση που δεν εισακουστεί θα αντιδράσει δυναμικά. Να σημειώσουμε πως ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτός από την ίδρυση στρατοπέδου φύλαξης λαθρομεταναστών στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδικίων, ανακοίνωσε και την ίδρυση άλλων δύο κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει ειπωθεί πού πρόκειται να γίνουν.

 

Τζιτζικώστας κατά Χρυσοχοΐδη

Εν τω μεταξύ, επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπέλυσε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. «Η προχειρότητα του κ. Χρυσοχοΐδη είναι γνωστή πια σε όλους μας. Μας ανακοίνωσε τη βούλησή του να δημιουργηθούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να μας πει ούτε πού, ούτε πώς, ούτε πότε. Με απόλυτη προχειρότητα, βεβιασμένα και μάλιστα ελάχιστο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου», σχολίασε. Και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο ένα θέμα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για τις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπίζεται με τη λογική του ‘αποφασίζουμε και διατάσουμε’. Σε κάθε περίπτωση εμείς, όταν θα έχουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου, με συγκεκριμένες προτάσεις για τη χωροθέτηση των κέντρων αυτών, θα προχωρήσουμε σε διαβούλευση με τους τοπικούς δήμους και τις τοπικές κοινωνίες και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας συμπεριλαμβάνοντας την άποψη των τοπικών μας κοινωνιών. Η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι χώρος εναπόθεσης των προβλημάτων τους και αν θέλουν να φέρουν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας, ας φροντίσουν να ολοκληρώσουν παράλληλα και τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουμε ανάγκη».

 

Η…εναλλακτική

Να γίνει το κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Εθνικό Κέντρο Κωπηλασίας στον Άγιο Βασίλειο, προτείνει ο πρώην δήμαρχος Κορώνειας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του στον «Τ.Θ», είπε πως βρίσκεται εκτός οικισμού και δεν επηρεάζει τους κατοίκους.


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, άρθρο της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΦΩΤΟ: www.newsbomb.gr

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium