Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/1/2022 10:29:58
    Επισκέπτες Online: 751


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
02-04-2012
ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λιγότερες από σαράντα μέρες απέμειναν ώς τις εκλογές, εφόσον επιβεβαιωθεί πλήρως το σενάριο της 6ης Μαΐου που φαντάζει το ισχυρότερο, και σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων.


Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (7 έδρες, θέσεις στο ψηφοδέλτιο 9)

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των εκλογών του 2009 ήταν η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, μία εκλογική περιφέρεια που παραδοσιακά και επί σειρά ετών ελέγχει η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 38,23% λαμβάνοντας δύο έδρες, η ΝΔ 37,62% με επίσης δύο έδρες και ακολουθούσαν: ΚΚΕ με 7,57%, ΛΑΟΣ με 7,48% και ΣΥΡΙΖΑ με 4,8% εκλέγοντας όλοι από έναν βουλευτή. Στη ΝΔ φιλοδοξούν εκτός από την επικράτηση σε επίπεδο ποσοστών να εκλέξουν, ει δυνατόν, τρεις βουλευτές αφαιρώντας έναν από το ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2004 η ΝΔ είχε εκλέξει τέσσερις βουλευτές. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν χαμένη από χέρι την πρωτιά, ενώ υψηλό εμπόδιο αποδεικνύεται η διατήρηση των δύο εδρών. Τα κεκτημένα τους θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τα κόμματα της Αριστεράς.

ΝΔ: Υποψήφιοι θα είναι οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ αίτηση κατέθεσαν οι Αδάμ Ρεγκούζας, Πόπη Καλαϊτζή, Εύα Παντούσα, Γιάννης Παλαιστής, Παντελής Τσακίρης, Κώστας Γραικός και Βασίλης Πετσανάς. Η ΝΔ αναζητεί μία γυναίκα και συζητεί νέα υποψηφιότητα της Δήμητρας Κοασίδου.

ΠΑΣΟΚ: Σίγουροι θεωρούνται ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης και ο πρώην βουλευτής Χάρης Τσιόκας. Επίσης στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο γραμματέας της Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Μηχανιώνας Θανάσης Μπαλασάς. Ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ασσήρου και δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά Δημήτρης Ράβναλης, το μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κυριάκος Μερελής, ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή του πρώην βουλευτή Γιώργου Κίρκου. Προτάσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχουν δεχτεί και ο Θεόδωρος Γκουστίλης, πρώην δήμαρχος Μίκρας, και ο πρώην δήμαρχος Βασιλικών Απόστολος Τσολάκης. Υπενθυμίζεται ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής Γιώργος Γερανίδης. Διστακτικότητα υπάρχει από την πλευρά του γυναικείου φύλου, στα πηγαδάκια ωστόσο των «πράσινων» συζητείται έντονα η παρουσία στο ψηφοδέλτιο της Συλβάνας Καρασαββίδου, διοικήτριας της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων» και υποψήφιας βουλευτίνας σε προηγούμενες εκλογές, της υποψήφιας δημάρχου Ωραιοκάστρου Χριστίνας Αλίρη, της Β. Λούρδα, πρ. δημοτικής συμβούλου Ζαγκλιβερίου, και της δικηγόρου Ζωής Μιζέλη από το Λαγκαδά.

ΚΚΕ: Υποψήφιοι θα είναι ο βουλευτής Θεόδωρος Ιγνατιάδης και οι Θεόδωρος Κυριακίδης και Φίλιππος Γεωργουδάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η βουλευτής Λίτσα Αμμανατίδου και οι Στρατής Πλωμαρίτης και Δημήτρης Καμπούρης.

ΔΗΜΑΡ: Έχουν προταθεί οι Καίτη Τσαρουχά, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΝ Β' Θεσσαλονίκης Αδάμ Δράγας από τον Βερτίσκο και Κώστας Βουδούρης. Στη ΔΗΜΑΡ φιλοδοξούν το κόμμα να καταλάβει έδρα την οποία ενδέχεται να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΟΣ: Θα συμμετάσχουν ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος και ο Κώστας Καζαντζίδης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Σίγουρος υποψήφιος θεωρείται ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νίκος Μπάτος.

Δημοκρατική Συμμαχία: Θα συμμετάσχουν οι Θανάσης Δαδάλας από το Αρδαμέρι, Σπύρος Χαϊτίδης, Παύλος Ξανθόπουλος, Δημήτρης Κάβακας.

Οικολόγοι Πράσινοι: Πάνος Λογγινίδης, δικηγόρος, Σοφία Σκουλίδη, ζωγράφος, Δήμητρα Γωγάκου, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος, Αστέριος Αγοραστούδης, Στέλιος Αβέστας.

Χρυσή Αυγή: Πολύβιος Ζησιμόπουλος, αντισυνταγματάρχης ε.α.


Από ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium