Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/1/2022 10:37:44
    Επισκέπτες Online: 715


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
21-04-2012
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Στα δύσκολα πάμε μπροστά»


 

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, ο υπ. βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β΄Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

 

 

«Βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Το επόμενο διάστημα, οι επιλογές του καθενός από εμάς θα καθορίσουν την πορεία της χώρας.

 

Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η αμεριμνησία των προηγούμενων δεκαετιών επέτρεψε τη συσσώρευση τεράστιων προβλημάτων, που αγνοήθηκαν από το πολιτικό φάσμα και καλλιέργησαν ένα στρεβλό σύστημα που στηρίχθηκε στο δανεισμό, τη σπατάλη και την υπερκατανάλωση. Όπως ήταν φυσικό, το σύστημα αυτό έφτασε στο τέλος του και κατέρρευσε.

 

Η λύση, όμως, δεν είναι η εξόντωση ολόκληρου του κοινωνικού και πολιτικού ιστού αλλά η θεραπεία του με στοχευμένες παρεμβάσεις. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας χρειάζεται:

 

· εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγής που θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας,

 

· εθνικό σχέδιο δράσης σε νευραλγικούς τομείς, όπως η παιδεία, η υγεία, η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός και η μεταναστευτική πολιτική,

 

· επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που θα σταματήσουν οριστικά τις δημοσιονομικές διαρροές (φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία).

 

· ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με έμφαση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα και στην άσκηση αυστηρών ελέγχων του πόθεν έσχες.

 

Με τα δημοσιονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τις μεταρρυθμίσεις θα μπορέσουν να ενισχυθούν οι κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Η προσπάθεια αυτή, βεβαίως, θα πρέπει να συνδυαστεί με την επιδίωξη της αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη.

 

Οφείλουμε πάση θυσία να θωρακίσουμε τη χώρα μας. Με συνέπεια, με σκληρή δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός δρόμος για την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και αυτό θα πρέπει να απαιτήσουμε ως Έλληνες πολίτες.

 

Η ανάκαμψη της Ελλάδας αποτελεί υπόθεση όλων μας, απαιτεί νέα εργαλεία και μέσα και αίσθημα ευθύνης για το μέλλον μας.

 

Απέκτησα για πρώτη φορά το βουλευτικό αξίωμα, το 2009, σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Είμαι και ο ίδιος επιχειρηματίας και γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η αγορά όσο και οι εργαζόμενοι, καθώς και αυτό που βιώνουν οι νέοι και οι συνταξιούχοι.

 

Στο σύντομο βουλευτικό μου βίο δεν συμμετείχα ποτέ σε πολιτικά παιχνίδια, δεν άσκησα πολιτική με επικοινωνιακούς όρους, κράτησα αποστάσεις από ομάδες και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

 

Βρέθηκα μπροστά σε αμείλικτα διλήμματα και αναγκάστηκα να λάβω πολύ δύσκολες αποφάσεις για να μπορέσει η χώρα να αγοράσει χρόνο κι αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά.

 

Ο αγώνας όλων μας σήμερα είναι να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε αισιοδοξία και δημιουργία και να αναζητήσουμε ρεαλιστικές, βιώσιμες και δίκαιες λύσεις και όχι ωραία λόγια που μας οδηγούν σε αδιέξοδα.

 

Γι’ αυτό συστράτευομαι στην προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου. Για μια νέα αρχή.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, για μια Θεσσαλονίκη με δυναμικό ρόλο στη νέα Ελλάδα της παραγωγής.

Για έναν κυρίαρχο ρόλο της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης στη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας».Γιώργος Αρβανιτίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β' Θεσσαλονίκης

Πολιτικό Γραφείο Θεσσαλονίκης
Πολυτεχνείου 27-29
Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54626
Τηλ: 2310566812-3, Fax: 2310566854

Επικοινωνία:
E-mail:
info@garvanitidis.gr, g.arvanitidis@parliament.gr
Site:
www.garvanitidis.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium