Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 21:59:48Επισκέπτες Online: 514


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΡ...
23-04-2012
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΡ...


Του Τρύφωνα Τσομπάνη


Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα από τα κυβερνητικά μέτρα και τα χαράτσια, έρχεται και η σύντομη, ευτυχώς, προεκλογική περίοδος να μας αποτελειώσει με τα όσα ακούμε. Σωτήρες εδώ, σωτήρες εκεί, προστάτες και συμπαραστάτες του λαού, άνθρωποι έτοιμοι να λιώσουν στα έδρανα της βουλής, με τον ταπεινό μισθό τους, για χάρη μας, για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα του λαού. Όμως μήπως πρέπει να πει κάποιος σε όλους τους υποψηφίους, ότι ο λαός πλέον δεν έχει όνειρα, γιατί απλά δεν μας πιάνει ύπνος, δεν μπορούμε πλέον ούτε να ονειρευτούμε, κλείνουμε τα μάτια και οι εφιάλτες των υποχρεώσεων και του αύριο έρχονται και ζωντανεύουν μπροστά μας. Κι όλα αυτά, γιατί ό,τι ονειρευτήκαμε στο παρελθόν, μας βγαίνει τώρα σαν θρίλερ εφιαλτικό. Ακούω και το όνειρα των υποψηφίων, που όπως πάντα έχουν κι αυτοί όνειρα για τον τόπο και την δράση τους, αλλά ως τώρα, πως γίνεται, πραγματοποιούνται μόνο τα προσωπικά τους όνειρα, τα του λαού πάνε στις καλένδες για τα επόμενα 30 χρόνια όταν βγούμε από το τούνελ. Αλλά τουλάχιστον όταν θέλουν να ονειρεύονται για μας και τον τόπο μας, ας μας ρωτούν αν μας αρέσουν τα όνειρά τους, ή αν αυτά έχουν καμιά σχέση με την ντόπια πραγματικότητα. Δεν μπορούμε αίφνης να ακούμε από πολιτευτή, ότι ονειρεύτηκε λέει την Κτηνιατρική Σχολή στο στρατόπεδο Μπαρέτη, μα αν ρωτούσε θα μάθαινε ότι η Κτηνιατρική έχει πάρει αρκετά στρέμματα από τον Δήμο Λαγκαδά στο Κολχικό και στα Λαγυνά, και έκανε κάτι σταύλους, έτσι για να κατοχυρώσει την έκταση, χωρίς η τοπική κοινωνία να κερδίσει τίποτα απολύτως. Τώρα δηλαδή πρέπει να τους δώσουμε και το Μπαρέτη, για να επεκτείνει τους σταύλους της μέσα στον ιστό της πόλης μας;


"Δεν ρώτησαν τουλάχιστον να μάθουν ότι το Μπαρέτη πριν από 70 χρόνια ήταν χώρος για τον πολιτισμό και τον λαό και όχι για τις «καβαλίνες» της Κτηνιατρικής; Γιατί σώνει και καλά κάποιοι να θεωρούν αναβάθμιση της επαρχίας μας, ό,τι έχει να κάνει μόνο με κοπριές και σκουπίδια; Είπαμε «λεκάνη της Μυγδονίας», αλλά όχι λεκάνη τουαλέτας του νομού Θεσσαλονίκης.
Έπεσα από τα σύννεφα όταν το έμαθα, και δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι παραχωρήθηκε λέει έκταση 60 στρεμμάτων, στην περιοχή των Λουτρών, σε Ιππικό όμιλο άλλου Δήμου, για να κάνουν  στάβλους, τη στιγμή που τα Λουτρά υποφέρουν από τον έναν σταύλο που απέμεινε, πίσω ακριβώς από το συγκρότημα, και όταν φυσάει αεράκι, συγχέεις την μυρωδιά του καπουτσίνο με την κοπρίλα που ευωδιάζει  στον χώρο. Δεν μας έφτανε αυτό, θέλουμε κι άλλα; Τι εθισμός είναι αυτός;"

Και μια και είπαμε για το Μπαρέτη, το πήραμε αλλά δεν το είδαμε ακόμη. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει και ξηλώνουν τις λαμαρίνες των κτηρίων ανενόχλητοι, στο τέλος θα γκρεμίσουν και τα κτήρια για να πάρουν και τα τούβλα. Οι σύλλογοι του Λαγκαδά, δεν ζητούν 60 στρέμματα για στάβλους, αλλά θέλουν από έναν χώρο για να στεγάσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας, να στεγάσουν τις δραστηριότητες των δικών μας παιδιών, να δημιουργήσουν, εξ ιδίων, χώρους μουσείων και πολιτισμού, όπως αυτοί ονειρεύονται  τον πολιτισμό για την δική τους πόλη, κι όχι όπως κάποιοι πλανόδιοι πολιτευτές.

Άλλωστε η πάγια αρχή και υποχρέωση των πολιτικών είναι να πραγματοποιούν τα όνειρα και  τις εντολές του λαού. Όταν γίνεται το αντίθετο, δηλ. φροντίζουν μόνο για τα προσωπικά τους όνειρα, κινδυνεύουν να ακολουθήσουν τον ωραίο Ακη Τζοχατζόπουλο, στο καινούργιο του ενδιαίτημα.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium