Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2023 16:32:09 Επισκέπτες Online: 642


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
27-04-2012
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ


Του Τρύφωνα Τσομπάνη

Απάντηση στον Δημήτρη Τσιροτζίδη και στο θέμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ... ΑΠΛΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ή ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;

Προς τι η ερώτηση και η αγωνία για «συγκρότηση προσπάθειας»; Ναι, μόνο προσωπική άποψη χωρίς να διεκδικεί ούτε την εγκυρότητα της αυθεντίας, ούτε τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, ούτε τη ρετσινιά της «ελίτ», βέβαια, φίλε Δημήτρη. Ως ένας απλός πολίτης αυτής της πόλης, ο τελευταίος αν θέλεις, που έχει το δικαίωμα να σκέφτεται και να εκφράζεται, έκανα το λάθος, να μη ζητήσω την άδεια (του κ. Τσιροτζίδη) και εξέφρασα μέσω του ηλεκτρονικού τύπου την άποψή μου, σχετικά με την πρόταση ενός πολιτευτή, για εγκατάσταση της κτηνιατρικής σχολή στο Μπαρέτη και απλά θύμισα πως ο Λαγκαδάς έδωσε στην Κτηνιατρική σχολή 2 χώρους τους οποίους δεν αξιοποίησε επαρκώς, (εκλογές έχουμε, διάλογος γίνεται). Ο κ. Τσιροτζίδης λοιπόν άδραξε την ευκαιρία να σκιαμαχήσει, για μια ακόμη φορά, με  ανύπαρκτους ανεμόμυλους και κατά φαντασίαν εχθρούς «που δεν θέλουν αλλαγές, που δεν επιθυμούν να ανέβουν άλλοι στην επιφάνεια, για νούφαρα... που σπεύδουν να πολεμήσουν με την όξινη αιχμή της γραφίδας τους…» και άλλα πολλά αστεία. Μα τι λέτε, είστε  ήδη στην επιφάνεια Κύριε και επιπλέετε… Μάλλον δε, πρέπει να έχετε και αλλοιωμένη γεύση, αγαπητέ φίλε, γιατί σας φαίνονται ξινά όλα όσα δεν συμφωνούν μαζί σας, κατά το γνωστό Αισώπειο μύθο. Πού τα εντοπίσατε όλα αυτά, όσα αραδιάζετε στο κείμενό σας; Γιατί τόση αναστάτωση για μια διαφορετική άποψη, που στο κάτω-κάτω, δεν σας ανέθεσε και κανείς να υπερασπιστείτε δικολαβικώς. Αν πράγματι η αξιοποίηση των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στην Κτηνιατρική «έδωσε ως τώρα οικονομική ανάσα» όπως ισχυρίζεστε, να μας το πείτε να το ξέρουμε, αλλιώς μάλλον εμείς έχουμε πρόβλημα αναπνοής ή εσείς μόνο αισθάνεστε τις οικονομικές ανάσες σ’ αυτό τον τόπο. Αλήθεια το όψιμο ενδιαφέρον σας για τα κοινά, γεννά πολλά ερωτηματικά και κυρίως το πάθος σας, τρομάζει τον αναγνώστη. Γιατί σώνει και καλά όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας, γίνεται στόχος σας και πολέμιος του Δήμου και του λαού; Από πού και ως πού Εσείς μόνο εκπροσωπείτε τον Δήμο, τον λαό και την εξουσία;

Σχολιάζετε επίσης την απορία μου, που είναι και απορία όλου του κόσμου, για την παραχώρηση 60 στρεμμάτων στον Ιππικό όμιλο Πυλαίας, χωρίς όμως να εξηγείτε, γιατί ολόκληρη Πυλαία, αφήνει να μεταναστεύσει σε άλλο ΔΗΜΟ, ένα τέτοιο «σχέδιο και έργο ανάπτυξης», και μάλιστα, το μάθαμε κι αυτό, σε απόσταση 300 μέτρων από τα Λουτρά. Τώρα πώς συμβαίνει ολόκληρος ο Λαγκαδάς να αναρωτιέται, γιατί στα Λουτρά και όχι κάπου μακρύτερα, μόνο εσείς δε το αντιλαμβάνεστε, γιατί άραγε; (πέστε μας επιτέλους το ύψος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίας να χαρούμε κι εμείς). Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο, που συναινεί σε τέτοια «αναπτυξιακά έργα», όταν όμως κάποιος άλλος φορέας, ζήτησε 5 στρέμματα για δημιουργία ιατρικής μονάδας, φροντίδας χρονίως πασχόντων ατόμων, και δεν εγκρίθηκε, δεν σας άκουσα να ξιφουλκείτε, όπως τώρα.

Σε ότι αφορά στο σχόλιό σας για «καλπασμούς, αφρόγαλα, καλτσόν και ποδήλατα», σας επιστρέφονται ως κακόγουστες χυδαιότητες, που αναδεικνύουν μόνο το πνεύμα και την προσωπικότητά σας και που δεν επιτρέπεται δεοντολογικά να εκπορεύονται από το γραφείο το οποίο σας φιλοξενεί. Είχα την αφέλεια να σας θεωρώ σοβαρότερο συνομιλητή, που δεν αυτογελοιοποιείται τουλάχιστον, με εξυπνακισμούς. Δεν θα απολογηθώ για την ποδηλατοχρησία κ.Τσιροτζίδη σε σας, ναι η «ελίτ» του Λαγκαδά κυκλοφορεί ακόμη με ποδήλατο, αν σας αρέσει... και πάντως δεν χρειάζονται μάστερ και ντοκτορά, για να είναι κανείς τουλάχιστόν ευγενής σε όποιον πολίτη του Λαγκαδά, όταν μάλιστα ιδίω δικαίω, νέμεται  εξουσία που δεν του έδωσε κανείς.

Απευθύνεστε σε μια «ελίτ» του Λαγκαδά, με τέτοιο τρόπο, που λες και έχετε κόμπλεξ κατωτερότητας ή μήπως ανωτερότητας τώρα; Τα περί «εποχών, και καταστάσεων και επιβουλής λογικών, που τροχιοδρομούσαν, κιόλας, την  κάθε απόπειρα εξέλιξης σ’ αυτόν τον τόπο», είναι τουλάχιστον γελοία και μόνο που τα  αναφέρετε. Αλήθεια εσείς πού ήσασταν τότε κ. Τσιροτσίδη να μας κατακεραυνώσετε; Και από πότε αναγνωρίζετε ότι υπήρξαν πριν από σας, «απόπειρες εξέλιξης»; Τι παραλήρημα είναι αυτό; Ξέρετε τι λέτε; Δεν καταλαβαίνετε ότι συκοφαντείτε και εκτίθεσθε με ψευδολογίες;

Αν μιλάτε για την «ελίτ» των 5-10 ανθρώπων που ασχολούνται με τον πολιτισμό της πόλης μας, ναι αυτή υπάρχει, και ήταν πάντα εργάτες και χαμάληδες, χωρίς κατοχή δημοσίων θέσεων και γραφείων και που δεν νοιάστηκαν να βολέψουν το συγγενολόι τους ποτέ. Αντίθετα εσείς υπήρξατε τραγικά ΑΠΩΝ από κάθε έκφραση πολιτισμού σ’ αυτή τη πόλη.

Αν οι προτάσεις μας, για την αναστήλωση των παραδοσιακών σπιτιών του Λαγκαδά και τη δημιουργία πολιτισμικών δράσεων σας ενοχλούν, πέστε το να μη τις ξαναϋποβάλουμε. Όμως τότε καλά θα κάνετε και σεις, να μη ζητάτε τη βοήθεια και τη συνεργασία, όλων αυτών που με τόση περιφρόνηση αποκαλείτε «ελίτ». Αλήθεια πόσες φορές σεις προσωπικά δε ζητήσατε τη βοήθεια της «ελίτ» και ποτέ δε σας την αρνήθηκε; Σεις δεν ήσασταν που τηλεφωνικά χαρακτηρίζατε την «ελίτ» κεφάλαιο για τον Λαγκαδά και της δηλώνατε τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας; (θέλετε  το ηχητικό ντοκουμέντο;). ΝΤΡΟΠΗ.

Ο λόγος σας ότι «κάποια στιγμή θα γίνουν αυτά που προτείνουμε, όμως όχι τώρα» δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις αρμοδιότητές σας, να αποφαίνεστε δηλ. ερήμην του Δημάρχου και των εκλεγμένων συμβούλων, άκριτα. Σας εξουσιοδότησε κάποιος γι’ αυτή τη θέση; Στο ότι δε οι συνδημότες μας αγωνιούν για την επιβίωσή τους, κι εμείς συνδημότες είμαστε κύριε Τσιροτζίδη και δεν είμαστε υπεράνω της κρίσης, απλά ζητάμε, το λιθαράκι που έχει να προσφέρει ο καθένας, να γίνει τοίχος και οικοδομή. Ζητάμε εξ ιδίων οι Σύλλογοι, να συμβάλλουμε στο να ομορφύνει η καθημερινότητά μας, με την παράδοση και τον πολιτισμό. Δεν ζητάμε «δωρεάν στέγαση των εκφραστών του πολιτισμού» όπως κακόβουλα γράφετε, αλλά ζητάμε να δοθούν κάποιοι χώροι που ρημάζουν, για να γίνουν σε λίγο χρόνο, λαογραφικό μουσείο, φωτογραφικό μουσείο, δημοτική πινακοθήκη, εργαστήρια ζωγραφικής και χορού, χορωδιακά εργαστήρια κ.ά. Ο κ. Δήμαρχος απ’ όσο ξέρω, αυτά τα θεωρεί εφικτά, εφόσον δεν επιβαρύνουν τον Δήμο,  δίνουν δε μια ανάσα στους συλλόγους. Εσείς ποιός είστε που  τα λοιδωρείτε; Με αυτό το ύφος  και ήθος εξουσίας και με τη μαγκιά του πολιτικού κουτσαβακισμού, νομίζετε ότι επιβάλλεστε ή προσθέτετε πόντους στον θεσμό που υπηρετείτε; Δεν βοηθάτε κανέναν κύριε, αντίθετα κακό κάνετε. Το έργο της «ελίτ» είναι έργο επιστηρικτικό της κάθε δημοτικής αρχής, εσείς πως στ’ αλήθεια βοηθάτε, με τις κορώνες «Δήμαρχε πάρε τον κόπανο»; Δεν χρειάζεται ο κ. Δήμαρχος τέτοιες συμβουλές, έδειξε ότι έχει και όρεξη και μεράκι για κάποια πράγματα, και οι πολίτες θα το εκτιμήσουν ανάλογα, και βέβαια ευχή όλων είναι η επιτυχία του κάθε Δημάρχου για να πάει μπροστά ο Λαγκαδάς. Εμείς γι’ αυτό νοιαζόμαστε, αυτό κάνουμε, και είναι σίγουρο ότι ο Δήμαρχος θα αγωνιστεί για τα δικά του. Εσείς όμως πάψτε να παριστάνετε τον δικολάβο και τον Ηρακλέα του στέμματος, που αναλαμβάνει να βάζει όλους στη θέση τους, γιατί δεν σας αναγνωρίζει κανείς αυτό το δικαίωμα.

Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για το ύφος μου, όμως αρκετά, «πάσσαλος, πασσάλω εκρούεται», έλεγαν οι αρχαίοι.

 

ΥΓ. Επειδή κι άλλες φορές αναφέρθηκε η «έγκαιρη επίλυση του βιοπορισμού μου», λες και είναι αμαρτία να εργάζομαι, σας κάνω γνωστό αγαπητέ φίλε, ότι αυτό έγινε, μετά από 10ετείς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με μια απλή υποτροφία, 10ετή συγγραφικό έργο, κρίση επιστημονική και στα 40 μου χρόνια μπήκα στο δημόσιο, χωρίς τη βοήθεια του αειμνήστου εκείνου αντιπροέδρου της βουλής των Ελλήνων, που χρησιμοποίησαν κάποιοι άλλοι. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium