Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/10/2022 17:23:21
    Επισκέπτες Online: 478


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
31-07-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αλλαγή σελίδας στο συγκοινωνιακό της Επαρχίας Λαγκαδά

Οι αγώνες χρόνων απέδωσαν επιτέλους καρπούς. Ύστερα από χρόνια αγώνων και πιέσεων της Δημοτικής Αρχής Λαγκαδά, δίνεται επιτέλους λύση από το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων στην άνιση συγκοινωνιακή μεταχείριση των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της Επαρχίας Λαγκαδά, όσον αφορά την εξυπηρέτησή τους από τον ΟΑΣΘ και το ΚΤΕΛ.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή εφαρμογής της αστικής συγκοινωνίας το 2003, τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η λανθασμένη χωροθέτηση του σταθμού μετεπιβίβασης, προχώρησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ήρθε σε επαφή με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, πίεσε και κατάφερε να εκπονηθεί νέα συγκοινωνιακή μελέτη από την ΤΕΔΚ, παραχώρησε τον απαραίτητο χώρο για τη δημιουργία του σταθμού μετεπιβίβασης.

Ο Δήμος Λαγκαδά εκφράζει την ικανοποίηση του για το σχέδιο νόμου για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο του οποίου ρυθμίζονται και τα ζητήματα συγκοινωνίας της Επαρχίας Λαγκαδά, καθιστώντας γρηγορότερη και φθηνότερη τη μετακίνηση χιλιάδων πολιτών. Στα θετικά του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στην πόλη του Λαγκαδά, πράγμα που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, η ίδρυση νέας λεωφορειακής γραμμής – κορμού με αφετηρία το σταθμό μετεπιβίβασης και τέρμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, η επέκταση των αστικών συγκοινωνιών και στους εννέα δήμους της Επαρχίας Λαγκαδά, η ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων με νέα αντιρρυπαντικά οχήματα καθώς και η μείωση του κόστους μετακίνησης του επιβατικού κοινού.

Αυτό που μένει τώρα, είναι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις να γίνουν πραγματικότητα με την ψήφιση του νομοσχεδίου και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της Επαρχίας, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο νέος μεγάλος Δήμος Λαγκαδά. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium