Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2024 08:59:25Επισκέπτες Online: 626


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
03-05-2012
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: AVE CEASAR!!!


Είναι αλήθεια πως το χιούμορ είναι μια διέξοδος, ίσως και λύση, για ορισμένες καταστάσεις, αρκεί να μη φτάνει σε όρια που δεν τιμούν τον γράφοντα ως καλό χιουμορίστα. Ο κ.Τσιροτζίδης μετά τα όσα προσβλητικά έγραψε στο πρώτο κείμενό του, όχι μόνο για μένα, αλλά και για άλλους ανθρώπους που ασχολούνται με τα πολιτιστικά θέματα του τόπου μας,( «νούφαρα, ανασταλτικούς παράγοντες της εξέλιξης κλπ»), αφού υποσκέλισε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, με τις προσωπικές του αποφάσεις και θέσεις, επανέρχεται με νέα επιστολή, γιατί προφανώς νομίζει ότι οι θέσεις του και οι προσωπικές του βολές και ενστάσεις για κάποια ζητήματα, ενδιαφέρουν όλους τους αναγνώστες του ηλεκτρονικού τύπου που μας φιλοξενεί.

Ήθελα μόνο να ξέρω, αν έκανε τον κόπο να ξαναδιαβάσει το κείμενό του, για να δει έστω το τι έγραφε στην πρώτη εκείνη επιστολή-παραλήρημα, χωρίς να υπάρχει λόγος για τέτοιο ύφος και μάλιστα για χαρακτηρισμούς και μειωτικές εκφράσεις που εξόργισαν αρκετούς αναγνώστες, και αναρωτιούνται, ακόμα και Δημοτικοί Σύμβουλοι,  «μα ποιος είναι ο κύριος;». Ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε, νόμιζε βέβαια ότι θα τρομοκρατηθώ με το ύφος της εξουσίας που ανέδιδε η επιστολή του. Ήθελα να πιστεύω πως μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε προ καιρού και ζητούσε τη βοήθειά μου και τις ιδέες μου για το στήσιμο της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» και της «Πόλης των Αγγέλων» (ας ρωτήσει το γραφείο τύπου του), αλλά ακόμα κι όταν μου τηλεφώνησε ο ίδιος για να μου αναθέσει εξ ονόματος του Δημάρχου τον πανηγυρικό της ημέρας για την 27η Οκτωβρίου, πίστευα πως είχα να κάνω με τον παλιό εκείνο συμμαθητή μου, που με τιμούσε με τη φιλία του και ήθελε τη συνεργασία. Όμως και στη δεύτερη επιστολή του, ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα διαπιστώσει την τάση του κ. Τσιριτζίδη να ισοπεδώνει ότι τον ενοχλεί ως άλλη ιδέα. Ίσως αν απαξιωθώ εγώ ως πρόσωπο, ως πολίτης, ως επιστήμονας, κάποιοι αισθανθούν καλύτερα. Παρά το ότι σε ανύποπτο χρόνο έγραψα ότι δεν πολιτεύομαι, κάποιοι θεωρούν την έκφραση γνώμης αντιπολιτευτική κίνηση, γιατί; Ο Δήμαρχος είναι νέος, τα πάει καλά απ’ ότι λέγεται, γιατί η αγωνία; Λοιπόν για να μην έχουν φόβο ότι μπορεί να θέλω να ξεχωρίσω, τους διαβεβαιώνω, ότι μπορούν να πιστεύουν για μένα ό,τι θέλουν, είμαι ο τελευταίος πολίτης αυτής της πόλης, ο πιο τιποτένιος πανεπιστημιακός, ο πιο απολίτιστος άνθρωπος της επαρχίας μας, ο πιο… , πιο…, πιο… βάλτε ό,τι θέλετε… θα συμφωνήσω σε όλα.  Εγώ μεν θα αποκτήσω την αυτογνωσία μου, εσείς δε, θα νομίζετε ότι έχετε αφανίσει έναν άνθρωπο που ήθελε να λέει φωναχτά τη γνώμη του. Όμως και πάλι θα ζω, έστω απαξιωμένος, αυτό μου αρκεί. Με άλλα πράγματα ζει ο άνθρωπος, όχι με την καταξίωσή του, αγαπητοί μου.

Πάντως σε διαβεβαιώνω αγαπητέ Δημήτρη Τσοροτζίδη, πως ό,τι και να κάνεις, δεν πρόκειται να γίνεις εχθρός μου, (όπως σου είπε ο φίλος σου) ούτε εσύ, ούτε όποιος έχει αρνητική γνώμη για μένα, αντίθετα μάλιστα θα μου είστε περισσότερο συμπαθείς ( επομένως άσε τον αγ. Τρύφωνα ήσυχο). Σε ότι αφορά τα χαρτιά που σου έδωσε ο καλός μας φίλος, (και ξύπνησε μέσα σου ο αστυνόμος Μπέκας), δεν έπεσαν στα χέρια μου και δεν τα γνωρίζω, αν μου  τα δείξεις μπορεί να τα ξαναυπογράψω, αν όμως θυμάμαι καλά για κάτι παρόμοια χαρτιά μου είχες τηλεφωνήσει, για να μου εκφράσεις τη συμπαράστασή σου κάποτε, όταν κάποιοι (μιας άλλης ομάδας εξουσίας) με ελεεινολογούσαν, γιατί αμφισβητούνταν και τότε η εξουσία τους. Πάντως να σου πω, πως ό,τι κατά καιρούς έχω γράψει, το κάνω πάντα ενυπόγραφα, με υπογραφή ευανάγνωστη, σα βυζαντινή σημαία, όπως λες. Και αυτό θα κάνω πάντα. Χωρίς να υποτιμώ και χωρίς να απαξιώνω κανέναν. Η αλήθεια ποτέ δεν είναι βρισιά. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις το «δημιουργικό» έργο σου. Άλλωστε μετά απ’ αυτά, ποιός θα μπορέσει να σου σηκώσει κεφάλι; ΚΑΝΕΙΣ, εκτός από έναν.


ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium