Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/1/2022 10:43:23
    Επισκέπτες Online: 750


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
07-05-2012
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Χτες, τα «γαλάζια» ποσοστά υπέστησαν μεγάλη καθίζηση, καθώς η ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης περιορίστηκε στο 19,90%. Οι απώλειες ήταν μεγάλες κυρίως προς τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και προς τη Χρυσή Αυγή που πέτυχαν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια υψηλά ποσοστά. «Χάσαμε πολλούς νέους ψηφοφόρους που για να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή. Οσο για τις διαρροές προς τον Καμμένο αυτές οφείλονται στη στάση μας στο μνημόνιο», έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος για τα αποτελέσματα της Β', όπου οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα υψηλές και προς τα δύο κόμματα. Υψηλά ποσοστά πέτυχε η ΝΔ στο δήμο Βόλβης με 26,9% και στο Λαγκαδά με 25,4%. Είχε όμως μεγάλες απώλειες σε δήμους που θεωρούνται παραδοσιακοί για τη ΝΔ. Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη μόλις και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου πέτυχε ποσοστό κάτω από 20%.

Σταυροδοσία

Οσον αφορά τη σταυροδοσία, με καταμετρημένα τα 233 εκλογικά τμήματα (σε σύνολο 525) η σειρά κατάταξης ήταν η εξής: Θόδωρος Καράογλου 7.544, Σάββας Αναστασιάδης 6.384, Πόπη Καλαϊτζή 3.687, Παντελής Τσακίρης 3.638, Αδάμ Ρεγκούζας 2.883, Κώστας Γραικός 1.437, Γιάννης Παλαιστής 1.182, Δήμητρα Κοασίδου 828 και Εύα Παντούσα 543.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου πέτυχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπου πλησίασε το 12%. Ως προπύργιά του αποδεικνύονται οι δήμοι αστικών περιοχών όπως το Ωραιόκαστρο (13,4%), η Θέρμη (13,56%), ο Θερμαϊκός (12,35%) και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (12,2%). Οσον αφορά τη σταυροδοσία εδώ φέρονται να προηγούνται οι Σταυρούλα Ξουλίδου, Γιάννης Μήττικας και Νίκος Γκεκόπουλος. Γενικά το κόμμα του κ. Καμμένου πέτυχε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά που είχε πετύχει σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια ο ΛΑΟΣ τόσο στις εκλογές του 2007 όσο και το 2009.

Το γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ βρέθηκε χτες από την 4η θέση του 2009 στην 8η δείχνει τις μεγάλες διαρροές που υπέστη το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Β' Θεσσαλονίκης κυρίως προς τη μεριά του Πάνου Καμμένου και της Χρυσής Αυγής, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά ήταν και τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας που πέτυχε στη Β' Θεσσαλονίκης ποσοστό χαμηλότερο του 1,5%.

Τέλος η Χρυσή Αυγή, που στη Β' Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε ποσοστό κοντά στο 8% είχε ως προπύργιά της τους δήμους Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.


Του ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium