Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/2/2024 17:00:06

Επισκέπτες Online: 618


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΟΚΟΥ
12-08-2010
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΟΚΟΥ

Στον Πασχάλη Μητρακούδη
Ο Γιώργος Ρόκος μιλάει στο www.lagadas.net για την υποψηφιότητα του για το νέο δήμο Λαγκαδά και απαντά στην επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει για υποψήφιο δήμαρχο Λαγκαδά τον δήμαρχο Ασσήρου Δημήτρη Ράβναλη. Οραματίζεται ένα δήμο όπου οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των 45 οικισμών του νέου δήμου Λαγκαδά.
 
Πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα στο δήμο Λαγκαδά;
«Η πολύχρονη ενασχόληση μου με την πολιτική -από το ΠΑΚ στην Ιταλία μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2007- αλλά και οι επίμονες παροτρύνσεις πολλών και σημαντικών πολιτικών μου φίλων, με οδήγησαν να αναλάβω την ευθύνη συγκρότησης ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου για το διευρυμένο δήμο Λαγκαδά.
Εξάλλου, οι γνώσεις και η εμπειρία που είχα την ευκαιρία να αποκτήσω στη θητεία μου ως βουλευτής του ΔΗΚΚΙ στην ύπαιθρο Θεσσαλονίκης και ως νομαρχιακός σύμβουλος του νομού Θεσσαλονίκης όταν ηγήθηκα του συνδυασμού συνεργασίας των κομμάτων ΔΗΚΚΙ, ΚΚΕ και άλλων μικρότερων κομμάτων στις νομαρχιακές εκλογές του 2002, με έκαναν κοινωνό των προβλημάτων της υποβαθμισμένης περιοχής Λαγκαδά.
Είχα λοιπόν μια έντονη επιθυμία να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης και όλης της περιφέρειας Λαγκαδά, για την οποία αγωνίστηκα, δούλεψα και έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου».
 
Πιστεύετε ότι αδικηθήκατε από την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Λαγκαδά και νυν δήμαρχο Ασσήρου, Δημήτρη Ράβναλη και όχι εσάς;
«Ασφαλώς όχι. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ έγιναν χωρίς να κληθούν ούτε εγώ ως πρώην βουλευτής του νομού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (2007), αλλά ούτε οι πρώην δήμαρχοι Λαγκαδά, ούτε καν οι τρεις εκλεγμένοι Επαρχοι. Αυτοί που οργάνωσαν αυτή τη διαδικασία θεωρώ ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των αναγκών του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ψηφοδέλτιο νίκης, αλλά αντ’ αυτού φαίνεται ότι θεωρούν το δήμο Λαγκαδά ήδη χαμένο. Οι πραγματικοί δημοκράτες βρίσκονται στην κοινωνία και όχι στα κόμματα».  
 
Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο διευρυμένος Δήμος Λαγκαδά αποτελείται πλέον από επτά Δήμους και σαράντα πέντε οικισμούς. Ποια είναι η άποψη σας για τον ενιαίο δήμο Λαγκαδά;
«Καταρχήν οι μεγάλοι σε πληθυσμό ΟΤΑ είναι επιταγή της Ε.Ε. που αποβλέπει σε συγκεκριμένα πλεονεκτήματα τους. Επομένως ο μεγάλος σε έκταση και πληθυσμός δήμος Λαγκαδά είναι μια καλή επιλογή και πιστεύω ότι με μια καλή εκλεγμένη διοίκηση του μπορεί να οδηγήσει στην πολυπόθητη ανάπτυξη της υποβαθμισμένης και αδικημένης μέχρι τώρα περιοχής μας.
Βέβαια, ένας πιο αντικειμενικός χωροταξικός σχεδιασμός με τις ορεινές και τις παραλίμνιες περιοχές και τις πολλές ιδιαιτερότητες τους, να αποτελούν δύο ξεχωριστούς μικρότερους δήμους θα ήταν ίσως μια καλύτερη επιλογή. Αλλά αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με μια ισόρροπη ανάπτυξη και κατανομή των πιστώσεων ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού και των οικισμών».
 
Ποιο είναι το όραμα σας για το διευρυμένο δήμο Λαγκαδά;
«Να αποτελέσει δήμο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και οι 47 Τοπικές και οι 4 Δημοτικές Κοινότητες του να έχουν τον πρώτο λόγο υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης και προόδου, που θα σχεδιαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία του δήμου, ύστερα από τη σχετική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς του δήμου και όλες τις δημοτικές παρατάξεις».
 
Ποιες οι προτεραιότητες έργων που θέτετε για το διευρυμένο δήμο Λαγκαδά;
«Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα σας θα δοθεί έγκαιρα και ασφαλώς πριν από τις εκλογές, με το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης μας, που ήδη άρχισε να ετοιμάζεται από μια ομάδα τεχνοκρατών και επιστημόνων.
Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα αυτό και κυρίως η υλοποίηση του στους πολλούς οικισμούς του δήμου με διαφορετικά χαρακτηριστικά απασχόλησης των κατοίκων, κλιματολογικών και περιβαλλοντικών συνθηκών, κουλτούρας και πολιτισμού, θα είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, που αυτό θα κρίνει τη νέα δημοτική αρχή».
 
Γιατί πιστεύετε ότι οι δημότες Λαγκαδά θα πρέπει να επιλέξουν εσάς για νέο δήμαρχο Λαγκαδά;
«Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αυτό που λέω το εννοώ και πως ότι υπόσχομαι το πραγματοποιώ.
Γιατί η επιλογή των συνεργατών μου πριν τις εκλογές, αλλά και μετά απ’ αυτές γίνεται και θα γίνει αξιοκρατικά χωρίς συγγενικές και φιλικές δεσμεύσεις.
Γιατί πιστεύω στη ζωή μου ότι οι άνθρωποι καταξιώνουν την καρέκλα και όχι η καρέκλα τους ανθρώπους».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο Γιώργος Ρόκος γεννήθηκε στη Κυψέλη της Πρέβεζας, το 1948 από γονείς αγρότες.
Σπούδασε στην Ιταλία Χημικός μηχανικός και είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στην παραγωγή κεραμικών. Έγγαμος με τη Μαρία Κατσάνη, πολύτεκνος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, μόνιμος κάτοικος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 
Εντάχθηκε από νωρίς στην πολιτική.
Το 1970 δραστηριοποιείται στο Π.Α.Κ. Ιταλίας και αργότερα εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ απότο 1980 έως το 1995 αγωνίστηκε για τους μη προνομιούχους Έλληνες. Το 1993 ήταν Α’ επιλαχών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Το 1996 εκλέγεται Βουλευτής του ΔΗΚΚΙ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Το 2002, ως υποψήφιος Νομάρχης, μαζί με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και ανένταχτες προσωπικότητες έδωσε τη μάχη για αλλαγή φυσιογνωμίας της Αυτοδιοίκησης. To 2007 υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
 
ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 
195 - ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
206 - ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
164 - ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
488 - ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Το 1997 οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον ψηφίζουν πρώτο Βουλευτή της Βουλής, για την κοινοβουλευτική του δράση. Είναι γνώστης των προβλημάτων του Νομού Θεσσαλονίκης και ως πρώην βουλευτής και ως νομαρχιακός σύμβουλος και ως ενεργός πολίτης. Συμμετείχε πάντα ενεργά στα κινήματα για την ειρήνη και τη δημοκρατία.copyright www.lagadas.net 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium