Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/11/2022 09:39:34

 Επισκέπτες Online: 475


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
09-05-2012
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ


Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λαγκαδά, ένα φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία και νέους, μαθητές και σπουδαστές, συλλόγους και φορείς τέχνης και πολιτισμού να εκφραστούν και να δείξουν τις δραστηριότητες και δημιουργίες τους.

Τον μήνα Μάιο ο Λαγκαδάς αποκτά άλλη όψη, γιατί οι κοινότητες των μαθητών και των συλλόγων ζουν με τους ρυθμούς του Φεστιβάλ Παιδείας. Ζωγραφική, θέατρο, χορός, δημιουργία, ποίηση, μουσική, παράδοση, πολιτισμός, όλα μαζί συμπλέκονται και  προσφέρονται στο κοινό του Δήμου, απλόχερα και αγαπητικά. Θαυμάσαμε ήδη τις θεατρικές προσπάθειες των παιδιών των Γυμνασίων μας, τις εκθέσεις ζωγραφικής και σύντομα θα δούμε και τις άλλες καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Είναι πολύ σημαντικό για ένα σχολείο ή ένα παιδί μιας επαρχιακής πόλης να έχει βήμα και δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό της Επαρχίας μας. Πάνω από 700 μαθητές συμμετέχουν στο φεστιβάλ παιδείας και κοντά σ’ αυτούς άλλα τόσα παιδιά των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης του ΛΑΓΚΑΔΑ, και άλλα τόσα των άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων, που κατά τον Μάιο μήνα, πραγματοποιούν και τις συλλογικές τους δραστηριότητες, για να δείξουν τη δουλειά της χρονιάς που πέρασε. Ήδη την περασμένη Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Λαγκαδά, έκανε την καθιερωμένη του εκδήλωση, ακολουθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Μυγδονία» στις 13 Μαΐου στο «Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο», με ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, στη συνέχεια στις 19-5-12, στον ίδιο χώρο ο Σύλλογος Ποντίων θα τιμήσει την ημέρα της γενοκτονίας των ηρώων του Πόντου. Προσπάθειες και δραστηριότητες που αξίζουν στήριξης και συγχαρητηρίων, γιατί έτσι εδραιώνεται στην επαρχία μας ένα ωραίο κλίμα δημιουργικότητας και εθελοντισμού. Ο κάθε σύλλογος με τον δικό του αγώνα και προσφορά. Διαβάζοντας τον απολογισμό κάποιων συλλόγων πραγματικά χαίρεσαι για την προσφορά τους. Ο Π.Ο.Μυγδονία, για παράδειγμα, που φέτος κλείνει 22 χρόνια ζωής και δράσης, έχει προσφέρει στην πόλη μας περίπου 1000 εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Με τις 6 εκδόσεις του, έβαλε τον Λαγκαδά σε όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου, στη Βουλή και στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Πατριαρχική βιβλιοθήκη και στην Ακαδημία Αθηνών, με τον ψηφιακό δίσκο για την ιστορία και την Λαογραφία μας, έκανε παγκόσμια γνωστό και διαδικτυακά τον Λαγκαδά, με τις αποστολές του στο εξωτερικό, από Μεξικό μέχρι Μπαχρέιν και από Κύπρο μέχρι Ισπανία, σήκωσε ψηλά τη σημαία και το όνομα της πόλης μας. Ακολουθούν και όλες οι άλλες εκδηλώσεις, των επίσης δραστήριων συλλόγων, που πήγαν τον όνομα του Λαγκαδά σε Ευρώπη, Ασία και Καναδά. Δεν είναι δε μικρό το γεγονός, ότι στους συλλόγους του Λαγκαδά, αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται, περίπου 750 νέοι, που βρίσκουν διέξοδο στον πολιτισμό και όχι κάπου αλλού.

Αξίζουν λοιπόν μόνο συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους νέους που δεν σπαταλούν τα νιάτα και τον χρόνο τους σε ανούσια και μίζερα πράγματα.

Βέβαια αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στον Δήμο και την ΔΗΚΕΛ, σε κάποιους φωτισμένους δασκάλους, στον κ. Γιώργο Σεπιάδη και στον κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη, που χωρίς την βοήθειά τους δε θα μπορούσαν να γίνουν όσα γίνονται.

Στηρίξτε όλοι αυτή την προσπάθεια με την παρουσία και το χειροκρότημά σας, το αξίζουν τα παιδιά της πόλης μας.


ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium