Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 10:25:12Επισκέπτες Online: 690


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΚΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
12-08-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΚΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


«
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΚΟΣ
Φίλες και φίλοι,
Ο νέος νόμος του «Καλλικράτη» που αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήρθε για να εφαρμόσει μια νέα διοικητική δομή στη χώρα με νέες αρμοδιότητες, νέες ευθύνες, νέες υπηρεσίες, αλλά και ασαφή έσοδα, υποχρεώνοντας τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά να συνυπάρξουν και να συναποφασίσουν για τον τόπο τους. Ο χωροταξικός σχεδιασμός έγινε χωρίς αναπτυξιακά κριτήρια, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ούτε και με τη θέληση των βουλευτών που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση στην πλατεία Σοχού να παρηγορούν και να καταγγέλλουν αυτό που οι ίδιοι υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν. Σχεδιάστηκε ο «Δήμος του ενός κόμματος» και ο «Δήμος του άλλου κόμματος», αναδεικνύοντας ακόμη μία φορά την κρίση του πολιτικού μας συστήματος.
Με αφορμή τις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα από τη γενικότερη κρίση της πολιτικής, των πολιτικών και των κομμάτων, αναδεικνύεται στις μέρες μας και μια βαθιά κοινωνική κρίση. Αυτή μας αφορά και αυτή πρέπει να ξεπεράσουμε ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, χωρίς τυπολατρίες για την πολιτική και την ιδεολογία, χωρίς εξαρτήσεις και υποδείξεις από κομματάρχες… παλιάς κοπής. Δεν νοείται αυτοί που απαξίωσαν το πρόγραμμα «Καποδίστριας», καταχρέωσαν τους δήμους χωρίς ουσιαστικό έργο και απέτυχαν να συνθέσουν πολιτικές και πρόσωπα, να επιλέγονται εκ νέου για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στηριζόμενοι στις πελατειακές τους σχέσεις.
Το συμφέρον μας είναι η λύση των καθημερινών προβλημάτων και όχι η επιβεβαίωση της κομματικής υπεροχής. Το συμφέρον μας δεν συμβαδίζει με το οποιοδήποτε κομματικό χρίσμα, αλλά με τη χρησιμότητα στην κοινωνία. Γι’ αυτό, ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις και προτιμήσεις, εμείς συσπειρωθήκαμε και ιδρύσαμε τη:
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του δήμου Λαγκαδά, με επικεφαλή τον Γιώργο Ρόκο.
Μέσα στη μεγάλη οικονομική και βαθιά πολιτική κρίση που μαστίζει την εποχή μας, εμείς θέλουμε:
-          Να οδηγήσουμε –με αγάπη και όραμα- τους ορεινούς όγκους του Σοχού και του Ζαγκλιβερίου, όπως και του ευρύτερου παραλίμνιου κάμπου του Λαγκαδά, στην πολυπόθητη ισόρροπη ανάπτυξη και πρόοδο.
-          Να βοηθήσουμε τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον εργάτη, τον επαγγελματία, τον επιστήμονα, τον υπάλληλο, το συνταξιούχο και κυρίως το νέο και τη νέα να εισακουστεί η φωνή του, χωρίς περιχαρακώσεις, αφορισμούς και κοινωνικούς – κομματικούς αποκλεισμούς.
-          Να αγωνιστούμε για τις βασικές, αλλά και θεμελιώδεις αρχές που υπηρετούν τον άνθρωπο, την εργασία, την ποιότητα ζωής, την υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον κλπ.
-          Οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην είναι εξαρτήματα της εκάστοτε κεντρικής πολιτικής εξουσίας, αλλά να αντιπροσωπεύουν μια δημιουργική πολιτική με εφικτό όραμα που μέσα από τομές και ρήξεις να συνδέεται με κοινωνικούς και αποτελεσματικούς στόχους.
 
Σεβόμαστε τα πολιτικά κόμματα και το θεσμικό τους ρόλο, αλλά απαιτούμε από αυτά να αφήσουν τα μέλη τους να αποφασίζουν για τον τόπο τους, χωρίς κηδεμόνες και κομματικούς προστάτες.
Εμπιστευόμαστε το Γιώργο Ρόκο, γνωστό αγωνιστή, έμπειρο πολιτικό, καταξιωμένο επιστήμονα και επαγγελματία, γιατί στην πολύχρονη ενασχόληση του με τα κοινά αναγνωρίστηκε για τις ικανότητές του και τις ηθικές του αξίες που ασυμβίβαστα υπηρέτησε. Ο Γιώργος Ρόκος είναι ο καλός οικογενειάρχης, ο έντιμος, ο προσηνής, ο ευγενικός άνθρωπος που μπορεί και θέλει να συμπαρασταθεί στον απλό δημότη του νέου δήμου Λαγκαδά, χωρίς έπαρση, διακρίσεις, άστοχες αποφάσεις και ενέργειες.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:
-          Να πάρουμε την τύχη της περιοχή στα χέρια μας
-          Να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν νέο και σύγχρονο δήμο, με κέντρο της πολιτικής τον Άνθρωπο- Δημότη/ισσα, με υποψήφιο και αυριανό ΔΗΜΑΡΧΟ του νέου δήμου Λαγκαδά τον Γιώργο Ρόκο.
 
Σ’ αυτή την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους/όλες, ανεξάρτητα με τις ιδεολογικές και κομματικές προτιμήσεις σας, από τον Σοχό και Βερτίσκο μέχρι τα Καλίνδοια, από τον Λαγκαδά και την Άσσηρο μέχρι το Λαχανά και την Κορώνεια.
 
ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΣΜΟΣ.
 
Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: (23940) 25296 και 24639, 6944 632374, 6972 883280. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium