Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 10:40:55Επισκέπτες Online: 676


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ
20-08-2010
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ

Στον Πασχάλη Μητρακούδη

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ανακοίνωσε τον υποψήφιο που στηρίζει για το Δήμο Λαγκαδά. Πρόκειται για τον Φίλιππο Γεωργουδάκη, υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Λαγκαδά.


Πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα στο δήμο Λαγκαδά;

Καταρχήν η απόφαση για συμμετοχή στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής βούλησης των ανθρώπων της αριστεράς, των κομμουνιστών και άλλων λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων της περιοχής του νέου Δήμου Λαγκαδά. Ένας επιπλέον λόγος που μας οδήγησε να συμμετέχουμε σε αυτή τη μάχη είναι γιατί οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μία περίοδο που θα οξυνθούν αφάνταστα τα λαϊκά προβλήματα και ο λαός πρέπει να έχει δίπλα του ασυμβίβαστούς αγωνιστές και υπερασπιστές των δικαιωμάτων του, χρειάζεται να έχει δίπλα του εκλεγμένους άφοβους, που δε θα διστάζουν να συγκρουστούν και να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.

Τι επιδιώκετε με την υποψηφιότητα σας;

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο νέο Δήμο Λαγκαδά αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει σαν βασικό της στόχο και μέσα από την τοπική δράση και μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα να δυσκολέψει, να μπει εμπόδιο στην υλοποίηση του «Μνημονίου» που με τον «Καλλικράτη» θα επιχειρηθεί να εξειδικευτεί και στην τοπική κοινωνία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα, το μόνο που αναγνωρίζουμε είναι τα χρέη απέναντι στο λαό και τα ελλείμματα που παρουσιάζει με την ασκούμενη πολιτική η τσέπη των εργαζομένων.

Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο διευρυμένος Δήμος Λαγκαδά αποτελείται πλέον από επτά Δήμους και σαράντα πέντε οικισμούς. Ποια είναι η άποψη σας για το διευρυμένο δήμο Λαγκαδά;

Είμαστε η μόνη δύναμη που ήμασταν αντίθετοι στον «Καποδίστρια» και συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι και στον «Καλλικράτη». Γιατί όπως δεν έδωσε τίποτα ο «Καποδίστριας», δεν έλυσε κανένα τοπικό πρόβλημα, δεν αντιμετώπισε την περιφερειακή ανισότητα και τα προβλήματα υποδομών, περιβάλλοντος και κοινωνικής φροντίδας, έτσι και ο «Καλλικράτης» θα αποδειχθεί σύντομα ασύγκριτα χειρότερος από τον «Καποδίστρια». Γιατί διευκολύνει και ενισχύσει την «επιχειρηματική» δράση, την παραπέρα συγκέντρωση κεφαλαίου σε λιγότερα χέρια (ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγή χρήσης γης κ.α.). Γιατί ο «Καλλικράτης» προωθεί την πιο βαθειά και πλατιά πραγματοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την πλήρη ανατροπή δικαιωμάτων του λαού στις εργασιακές σχέσεις στην Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Αθλητισμό, Πολιτισμό. Γιατί επιχειρεί την χειραγώγηση του λαού κάτω από την κυρίαρχη πολιτική πάντοτε.

Πως κρίνετε το κυβερνητικό έργο και πως βλέπετε το μέλλον της χώρας μας μέσα από τη δύσκολη πολιτικοοικονομική συγκυρία που βιώνουμε;

Ο λαός και η χώρα μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη, πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, αυτή η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχει βάλει στόχο, στο όνομα «δήθεν» της οικονομικής κρίσης να αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να κάνει την εργασία δυσεύρετη και φτηνή, να κάνει το βίο- αβίωτο για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και ντόπιων ομίλων, των τραπεζιτών και των αεριτζήδων. Σ’ αυτή την προσπάθεια του το ΠΑΣΟΚ έχει την αμέριστη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική βοήθεια της ΝΔ. Εμείς καλούμε το λαό της περιοχής μας να βγάλει συμπεράσματα, γιατί τώρα πλέον έχει πείρα και με τους αγώνες, την συμμετοχή του και την ψήφο του να στείλει μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που τον θέλει εξαθλιωμένο, να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Να μην δώσει την ψήφο του στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί την επόμενη θα είναι σαν να έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και εγκρίνει τα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν σε βάρος του. Να μην πιστέψει τους «δήθεν» ανεξάρτητους, ουδέτερους γιατί κι αυτοί την επόμενη των εκλογών θα καταθέτουν διαπιστευτήρια και ψήφους που κλέψανε στο όνομα της «ανεξαρτησίας» στο κομματικό ταμείο. Η ζωή το έχει αποδείξει.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες έργων που θέτετε για την περιοχή;

Στην διακήρυξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που θα δοθεί στην δημοσιότητα τις επόμενες μέρες θα είμαστε πολύ συγκεκριμένοι για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, παρότι γνωρίζουμε ότι μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να υπάρξουν «τοπικές οάσεις», για οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός  και χρειάζεται συνολική ρήξη και αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο. 

 Γιατί πιστεύετε ότι οι δημότες Λαγκαδά θα πρέπει να σας εμπιστευτούν την ψήφο τους;

Η νέα διοικητική δομή, ο «Καλλικράτης» έρχεται να συνδράμει την κυβέρνηση στην μετεκλογική θύελλα που έχει ξεκινήσει σε βάρος του λαού. Στην πραγματικότητα πλέον έχουν εξαφανιστεί τα όποια περιθώρια υπήρχαν παλιότερα για κάποιους ελιγμούς. Όπως ισχυρίζεται το αντίθετο για αν υποκλέψει ψήφους, λέει συνειδητά ψέματα και πρέπει ο λαός ακόμη και πριν τις εκλογές να τον καταδικάσει. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε απλώς κάποια πρόσωπα, γιατί τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι πολιτικές που υπηρετούν μένουν και βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει και να ψηφίσει πολιτικά, να βγάλει συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα στάση και τις θέσεις των υποψηφίων και των πολιτικών κομμάτων που τους στηρίζουν. Καλούμε τον κόσμο να θυμηθεί τα τόσα χρόνια διάψευσης ελπίδων και προσδοκιών, να μετρήσει τους τόνους δημαγωγίας, κοροϊδίας και αυταπατών και με το χέρι στην καρδιά να δει το σημερινό και το μακροπρόθεσμο συμφέρον του κόσμου, της δουλειάς και του αγώνα, να δει το δικό του συμφέρον. Να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τη "Λαϊκή Συσπείρωση".                 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 
Ο Γεωργουδάκης Φίλλιπος γεννήθηκε το 1957 στο Λαγκαδά από γονείς εργάτες, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν όλη τους τη ζωή στην υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Εργάτης και ο ίδιος εντάχτηκε από παιδί στην ΚΝΕ, μετέπειτα στο ΚΚΕ και σήμερα είναι μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Σ’ όλη του τη ζωή ασχολήθηκε με την επίλυση των προβλημάτων και με τους αγώνες της τάξης του. Κατά περιόδους ήταν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΝΟ, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium