Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/11/2022 13:07:58

 Επισκέπτες Online: 519


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΛΒΗ
16-06-2012
ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΛΒΗ


Λίγο πριν τις αυριανές εκλογές, ας θυμηθούμε τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης.

 

Οι σταυροί σε Λαγκαδά και Βόλβη

ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε σταυρούς τόσο στο δήμο Λαγκαδά (1.371), όσο και στο δήμο Βόλβης (1.261) ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Παντελής Κουκουλεκίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον δήμο Βόλβης και πήρε τη μερίδα του λέοντος των ψηφοφόρων του επι χρόνια βουλευτή Βασίλη Γερανίδη, του οποίου ήταν άλλωστε συνεργάτης. Ακολουθεί ο εκλεγμένος Χάρης Τσιόκας που στους μισούς δήμους ήταν πρώτος (Θέρμης, Χαλκηδόνας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου) και στους άλλους τέσσερις ήρθε δεύτερος και τρίτος ο μέχρι πρότινος βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης που ήρθε πρώτος στο δήμο Δέλτα, αλλά δεν πήγε καλά στη βορειοανατολική πλευρά του νομού. Στο ψηφοδέλτιο της 17ης Ιούνη ηγείται του ψηφοδελτίου ο Χάρης Τσιόκας, που θα εκλεγεί βουλευτής, με πρώτο επιλαχών τον Παντελή Κουκουλεκίδη.

ΝΔ: Με μεγάλη διαφορά από τον εκλεγμένο Θ. Καράογλου, εκλέχτηκε πρώτος και στους δύο δήμους ο Σάββας Αναστασιάδης, που κατάγεται από την Αυγή δήμου Λαγκαδά. Στο δήμο Λαγκαδά «σάρωσε» κυριολεκτικά, λαμβάνοντας 4.030 σταυρούς και στη Βόλβη κάτι λιγότερο από 2.000 σταυρούς, ενώ δεύτερος εκλέχτηκε ο Θ. Καράογλου με καταγωγή από το Ζαγκλιβέρι με 3.604 σταυρούς στο Λαγκαδά και 1.732 στη Βόλβη. Ο κ. Καράογλου πρώτευσε στους πέντε από τους οκτώ δήμους (Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Χαλκηδόνας, Πυλαίας-Χορτιάτη), γεγονός που του εξασφάλισε και μία θέση στη βουλή. Τρίτη και στους δύο δήμους η Πόπη Καλαϊτζή με καταγωγή από την Αρέθουσα δήμου Βόλβης, που έλαβε 2.096 σταυρούς σε Λαγκαδά και 1.438 στη Βόλβη. Στο ψηφοδέλτιο της 17ης Ιούνη ηγείται του ψηφοδελτίου ο Θ. Καράογλου, που σίγουρα εκλέγεται βουλευτής, με δεύτερο τον Σάββα Αναστασιάδη που θα εκλεγεί μόνο εφόσον βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη σε σταυρούς η βουλευτίνα Λίτσα Αμμανατίδου (1.273 στο Λαγκαδά και 673 στη Βόλβη) και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Κώστας Αμπατζάς στο Λαγκαδά (850) και ο Στρατής Πλωμαρίτης στη Βόλβη με 460 σταυρούς. Εκλέγεται σίγουρα η Λίτσα Αμμανατίδου και πιθανόν και ο Στρατής Πλωμαρίτης, εφόσον βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Σάρωσε στο δήμο Λαγκαδά ο Γιάννης Μήττικας από το Σοχό καταλαμβάνοντας 1.066 σταυρούς, ενώ στο δήμο Βόλβης ήρθε τρίτος με 278 σταυρούς. Πρώτος στη Βόλβη ο Γκεκόπουλος με 405 σταυρούς και δεύτερη σε Λαγκαδά και Βόλβη η Σταυρούλα Ξουλίδου από το Δρυμό, που εκλέγεται βουλευτίνα. Στην τρίτη θέση στο δήμο Λαγκαδά ο Απόστολος Χαρουπάκης με 640 σταυρούς.

ΚΚΕ: Λόγω της μεγάλης αναγνωσιμότητας της, η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου εκλέχτηκε πρώτη στο δήμο Λαγκαδά (1.214), ενώ στο δήμο Βόλβης ήρθε δεύτερη (679), καθώς η Βάσω Πολυζωίδου που κατάγεται από το δήμο Βόλβης εκλέχτηκε πρώτη με 1.040 σταυρούς. Στη δεύτερη θέση ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, ο οποίος μετά το θάνατο του Άγγελου Τζέκη είχε διατελέσει βουλευτής. Η λίστα της 17ης Ιούνη άλλαξε, θέτοντας επικεφαλή του ψηφοδελτίου τον Φώτη Ατζαμιδάκη και επιλαχών τον Νίκο Δημητριάδη.

ΔΗΜΑΡ: Η Κατερίνα Μάρκου από το Περιβολάκι Λαγκαδά εκλέχτηκε πρώτη και στους δύο δήμους, εξασφαλίζοντας έτσι και μια θέση στη βουλή. Ελαβε 529 σταυρούς στο Λαγκαδά και 230 στη Βόλβη. Δεύτερος και στους δύο δήμους ο Θοδωρής Χρυσοχοίδης από το Ζαγκλιβέρι, που έλαβε 441 σταυρούς και 213 στη Βόλβη. Εκλέγεται σίγουρα η Κατερίνα Μάρκου με επιλαχούσα την Μαρία Τσακμαλή – Αναστασίου.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Βουλευτής ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που έλαβε 1.070 σταυρούς από το Λαγκαδά και 567 από τη Βόλβη. Δεύτερη και στους δύο δήμους η Νικολαίδου, με 753 σταυρούς στο Λαγκαδά και 397 στη Βόλβη.

ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Πρώτος από τους Οικολόγους Πράσινους στο Λαγκαδά ο Αβέστας Στέλιος και η Δήμητρα Γωγάκου στη Βόλβη. Πρώτη η Αννα Νικολή στο Λαγκαδά από τη Δημοκρατική Συμμαχία, που κατάγεται από το δήμο Λαγκαδά, και δεύτερος ο γιατρός Σπύρος Χαϊτίδης.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium