Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2022 14:08:17
    Επισκέπτες Online: 544


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
18-06-2012
ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Χαρακτηριστικά για τη χαρτογράφηση των ποσοστών της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης είναι τα εκλογικά αποτελέσματα στους δήμους Λαγκαδά και Πυλαίας - Χορτιάτη, που θεωρούνται παραδοσιακές περιοχές για τη ΝΔ. Στο Λαγκάδα η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου κατά 10 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχασε μόλις 0,3% και το κόμμα του Πάνου Καμμένου περίπου 3%. Μεγάλες απώλειες είχε ο ΛΑΟΣ, που στο Λαγκαδά έχασε 2,2%, ενώ στη ΝΔ εκτιμούσαν ότι αυτήν τη φορά ψήφισαν και πολλοί που δεν είχαν προσέλθει στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χαρακτηριστικά και τα κέρδη της ΝΔ στη δημοτική ενότητα Πανοράματος. Εδώ η άνοδος των ποσοστών της ΝΔ ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατάφερε να εκτοξευτεί από το 19,3% στο 45,1%! Πέτυχε, δηλαδή, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά της, μειώνοντας τα ποσοστά του κ. Καμμένου κατά 4 μονάδες και συμπιέζοντας τα πολύ μεγάλα ποσοστά που είχε πετύχει στο Πανόραμα το κόμμα του Στέφανου Μάνου (11,9%) και του Θάνου Τζήμερου (5,7%). Χτες και οι δύο μαζί συγκέντρωσαν κάτι λιγότερο από 6%.

Υψηλά ποσοστά κατέγραψε η ΝΔ στους δήμους Βόλβης (35,9%), Λαγκαδά (35,%), Πυλαίας - Χορτιάτη (35,6%) και Ωραιοκάστρου (32,5%), ενώ πιο χαμηλά ήταν τα «γαλάζια» ποσοστά στους δήμους Δέλτα (28,4%), Θέρμης (29,9%) και Θερμαϊκού (28,3%). Σημαντική ανατροπή και άλλος ένα λόγος για επιπλέον χαμόγελα αποτέλεσε για τη ΝΔ και η αύξηση των βουλευτών της. Ετσι, από ένα βουλευτή που εξέλεγε στο νομό (Θόδωρος Καράογλου), τώρα έχει δύο, με την προσθήκη του Σάββα Αναστασιάδη.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχασε περίπου 3 μονάδες στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπου εξέλεξε ένα βουλευτή (Σταυρούλα Ξουλίδου). Τα πιο υψηλά ποσοστά τα συγκέντρωσε στους δήμους Θέρμης (9,9%), Θερμαϊκού (10%) και Χαλκηδόνος (10%), ενώ πιο χαμηλά ήταν τα ποσοστά του στους δήμους Βόλβης (7,6%), Δέλτα (8,3%) και Πυλαίας - Χορτιάτη με 8,6%.

Σταθερά, αντίθετα, αποδείχτηκαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπου το 7,85% του Μαΐου έπεσε στο 7,8%. Χάι σκορ για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, που εξέλεξε βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο, στη Βόλβη (8%), το Δέλτα (8,7%), το Λαγκαδά (8,9%), τη Χαλκηδόνα (8,4%) και το Ωραιόκαστρο με 8,6%. Αντίθετα, χαμηλό ήταν το ποσοστό της στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, που συγκέντρωσε 5,23%.

Τέλος, σημαντικές ήταν οι απώλειες του ΛΑΟΣ, που κάποτε κατέγραφε στη Β΄ Θεσσαλονίκης υψηλά ποσοστά. Αυτήν τη φορά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη έχασε σχεδόν τις μισές δυνάμεις που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


Του ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium